Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přepadení pošty v Chomutově - Aktualizace

Chomutov - Policisté případ objasnili, obviněný se již nachází ve vazbě. 

Policisté pátrají po pachateli, který ve středu po 15. hodině provedl loupež v budově pošty v Jiráskově ulici v Chomutově. Přistoupil k přepážce a pracovnici podal na papíru napsaný vzkaz, ve kterém vyhrožoval bombou a požadoval peníze. V pravé ruce přitom držel nespecifikovaný plastový předmět, jež blikal.  Poté, co si úřednice vzkaz přečetla, křikla na kolegyni, aby spustila tíseň. Pachatel se zalekl a poštu urychleně opustil. Pravděpodobně se vydal z Jiráskovy do Erbenovy a dále pak do Husovy ulice.

Popis pachatele: muž, kolem 50 let, prošedivělé až bílé vousy, menší, zavalitější postavy – do 170 cm. Na hlavě měl kšiltovku světlé barvy, na očích sluneční brýle. Oblečen byl do tmavé mikiny s dlouhým rukávem a tepláků tmavé barvy s bílým logem Nike. Na nohou měl tenisky modré barvy s bílými tkaničkami a bílou podrážkou. V levé ruce držel dvě pestrobarevné igelitové tašky. Šetřením bylo dále zjištěno, že pod mikinou měl bílé tričko.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže.

V této věci se obracejí se žádostí o pomoc na případné svědky. Pokud muže poznají z obrázků či kamerového záznamu nebo k případu mohou sdělit jakékoli informace, ať se obrátí na linku 158 nebo v pracovní době (7.00 – 15. 00 hod.) na tel.: 974 433 321 - přímo na kriminální policii. Děkujeme.   

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 22. července 2016

Aktualizace:

Dne 22. 7. 2016 byl podezřelý muž z uvedené loupeže zadržen a umístěn do policejní cely. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování jej obvinil z trestného činu loupeže a vypracoval na něj podnět k návrhu na vzetí do vazby. Jedná se 59letého recidivistu z Chomutova, již dříve trestaného za násilnou kriminalitu. Šetřením policisté zjistili, že tento muž má na svědomí i loupež sázkové kanceláře v Chomutově ze 17. února letošního roku. Tehdy pod pohrůžkou zbraně požadoval po obsluze peníze, a poté, co mu byl vydán určitý finanční obnos, z místa utekl. Nyní se již obviněný nachází ve vazební věznici - soudce na něj vazbu uvalil.

Policisté děkují veřejnosti za pomoc při pátrání.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 25. července 2016

    

 

        

Odkazy do noveho okna

pošta 3 - 2

pošta 3 - 2 

Detailní náhled

pošta 3 - 7

pošta 3 - 7 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem