Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přepadení si vymyslel

LITOMĚŘICE – Nechtěl přiznat ztrátu; Na místo činu se vracel 

V polovině května tohoto roku oznámil policistům 22letý mladík z Roudnicka, že byl v nočních hodinách přepaden neznámými muži. Ti ho měli fyzicky napadnout a sebrat mu peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Následným šetřením vyšla pravda najevo. Mladík si přepadení vymyslel, aby zakryl ztrátu peněženky. Peněženka i s obsahem byla nalezena a předána poškozenému, případ byl odložen.
 

Na místo činu se vracel
V rukou litoměřických kriminalistů skončil 33letý muž z Lovosicka, který si tento týden převzal obvinění pro trestný čin krádeže a poškození cizí věci. Hrozí mu až pětileté vězení neboť byl v nedávné době za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Obviněný se vloupal minimálně ve třech případech do budov bývalého výrobního podniku v Lovosicích. Do budov a pronajatých kanceláří vnikal násilným způsobem a odnášel si starožitnosti, výpočetní techniku a další věci, které mohl následně zpeněžit. Celková škoda přesahuje 200 tisíc korun. Trestní stíhání obviněného probíhá na svobodě.
 

Odnesl toaletu
Během víkendových dní odcizil neznámý pachatel plastové mobilní WC volně stojící u silnice poblíž obce Úštěk. Hodnota mobilní toalety byla vyčíslena na 15 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.
 

28. 5. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem