Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Přepadení taxikáře na Jarově

Pražští kriminalisté pátrají po dvojici mužů, která spolu komunikovala pod dohledem městského kamerového systému. Podezřelý pak odešel k vozidlu taxi, kterým se nechal odvézt na Jarov, kde přepadl taxikáře. 

Ve čtvrtek 9. února asi dvacet minut po půlnoci nasedl neznámý muž v horní části Václavského náměstí do vozidla taxislužby a požádal o odvoz na Jarov do ulice Spojovací. Když se ale blížili k požadovanému místu, muž si nechal zastavit v ulici Habrova před panelovým domem číslo 7 a při placení vytáhl na dvaačtyřicetiletého řidiče taxislužby střelnou zbraň, kterou mu přiložil ke spánku a požadoval peníze. Taxikář muži maskovanému kapucí vydal necelé čtyři tisíce korun a ten než utekl z vozidla směrem k ulici Koněvova, svěřil se, že má osobní problémy. Přepadený následně kriminalistům sdělil, že během jízdy měl maskovaný muž telefonát, pravděpodobně od ženy, které jen krátce odvětil, že je ve vozidle taxi a již brzy přijede. Kriminalisté se tak domnívají, že hledaný muž by mohl v okolí Spojovací ulice bydlet nebo se u někoho zdržovat. V případě dopadení hrozí tomuto ozbrojenému muži za trestný čin loupeže až desetileté vězení.
 
Kriminalistům z pražské Palmovky se podařilo zajistit kamerové záznamy z Václavského náměstí, na kterých je zachycený nejen lupič, ale i druhý neznámý muž. Dvojice několik desítek minut spolu komunikuje u výstupu metra stanice Muzeum a podezřelý pak odejde k vozidlu taxislužby.
 
Pražští kriminalisté pátrají po muži kolem třiceti let, který je vysoký asi 180 centimetrů sportovní postavy. Má světlou pleť, výrazné lícní kosti a v době přepadení měl několikadenní strniště. Oblečený byl do bílé zimní sportovní bundy s kapucí a černým nepravidelným potiskem. Na rukou měl černé pletené rukavice a na hlavě tmavou kšiltovou čepici. Celkově působil čistým a upraveným dojmem.
 
Jakékoliv informace k této dvojici přijmou policisté na tísňové lince 158.
 
nprap. Bc. Jana Rösslerová 27. 2. 2012
Odkazy do noveho okna

Dvojice I

Dvojice I 

Detailní náhled

Dvojice II

Dvojice II 

Detailní náhled

Dvojice III

Dvojice III 

Detailní náhled

Dvojice IV

Dvojice IV 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem