Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přepadení v herně objasněno

TEPLICKO - Spolupachatelům hrozí až deset let vězení; Loupil kvůli cigaretám... 

Přepadení v herně objasněno

     Kriminalisté po dvouměsíčním vyšetřování uzavřeli případ loupeže, ke které došlo v polovině listopadu v Proseticích. Tehdy se na policisty obrátil muž, který v odpoledních hodinách navštívil hernu, kde ho oslovila neznámá žena s tím, že s ním chce mluvit. Důvěřivec ji dobrovolně následoval na toaletu, odkud však žena ihned odešla a místo mí se objevil muž, který udeřil poškozeného pěstí do obličeje. Poté po něm pod pohrůžkou dalšího násilí požadoval peníze a donutil ho, aby vyndal z kapes všechny své věci. Přepadený tak z obavy o své zdraví učinil a pachatel mu pak ukradl 600 korun a platební kartu. Opětovně poškozeného udeřil a přinutil ho, aby s ním šel do nedaleké prodejny, přitom po něm požadoval, aby mu sdělil PIN ke kartě. Poškozenému se během cesty do obchodu podařilo utéct a následně kontaktovat policisty z obvodního oddělení v Proseticích. Ti případ kvalifikovali jako loupež a společně s kriminalisty začali po muži a ženě pátrat. Po několikatýdenním vyšetřování byla dopadena 27letá žena i její 35letý komplic, který byl obviněn z loupeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, žena byla obviněna ze stejných trestných činů spáchaných formou účastenství. Oběma obviněným hrozí v případě odsouzení až desetiletý trest odnětí svobody.

 

Loupil kvůli cigaretám

     Pouhých pár dnů stačilo policistům k dopadení pachatele, který minulý týden loupil v Novosedlicích. Tehdy ještě neznámý muž přišel v ranních hodinách do trafiky a pod pohrůžkou použití nože, který držel v ruce, odcizil prodavačce deset krabiček cigaret v hodnotě necelých devět set korun. Policisté případ kvalifikovali jako loupež a po pachateli začali intenzivně pátrat, včera zadrželi 22letého muže, kterého následně obvinili z trestného činu, za který může jít až na deset let do vězení.

 

Vykradené chaty

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do dvou chat na Novém Městě. Zloděj se násilím vloupal do chatky, ze které odcizil televizor, z vedlejší kůlny ukradl elektrickou čtyřkolku, vrtačku a křovinořez. Z další chaty si odnesl různé ruční elektrické nářadí, celkovou škodu majitelé rekreačních objektů vyčíslili na téměř 44 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za které trestní zákoník stanoví maximálně tříletý trest odnětí svobody.

 

Teplice, 15. 1. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

 

 

vytisknout  e-mailem