Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Přepadl a okradl nejméně pět žen

BRNO: Šestatřicetiletý muž může za mřížemi strávit až deset let.  

Brněnští policisté dopadli v uplynulých dnech šestatřicetiletého muže z Brna, který přepadával starší ženy a bral jim kabelky. Kriminalistům se podařilo muži prokázat prozatím pět případů, přičemž tři z nich měl spáchat v jeden den. Scénář u všech skutků byl téměř totožný.
 
Muž si vytipoval starší ženu, nečekaně ji zezadu napadl a snažil se ji tašku vytrhnout. Většina přepadených se pokoušela bránit, ale marně. Muž se choval natolik neurvale, že seniorky buď srazil na zem, nebo upadly při přetahování. Dvaasedmdesátiletá žena  dokonce musela být hospitalizována s otřesem mozku. Podezřelý ji napadl před obchodem ve Slatině, kdy ji zezadu udeřil a z nákupní tašky jí vzal peněženku s finanční hotovostí asi sedm set korun.
 
Poslední šestasedmdesátiletou ženu s berlemi přepadl ve večerních hodinách před dvěma týdny v ulici Soběšické. Sebral jí kabelku, ze které vytáhl peněženku a dal se na útěk. Svědek události ihned telefonoval na tísňovou linku 158 a rozběhla se pátrací akce. Nedaleko místa přepadení se pohybovali dopravní policisté, kteří se také zapojili. Při pátrání je kontaktoval svědek události a ukázal jim směr útěku podezřelého. Osobu odpovídající popisu policisté spatřili v ulici Valchařské. Podezřelý se snažil utéct, ale hlídka ho dostihla před Maloměřickým mostem.
 
Muž měl u sebe i odcizenou peněženku se třemi stovkami a byl pod vlivem alkoholu. Putoval tedy rovnou do policejní cely. Odcizením peněz a osobních věcí zloděj ženám způsobil škodu bezmála deset tisíc korun. V těchto dnech si muž od kriminalistů vyslechl obvinění z trestných činů loupež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Je stíhán vazebně a za své jednání může za mřížemi strávit až deset let. 
 
Zvukový záznam: LPseniorky2401.mp3
 
por. Andrea Straková, 24. ledna 2014

vytisknout  e-mailem