Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Přepadl a zranil dvě ženy

Havířov - násilník využil moment překvapení a fyzickou převahu.... 

Havířov - Prostřední Suchá, pátek 2. března 2012

Kolem osmé hodiny večer přijela vlakem z Českého Těšína do Prostřední Suché 62letá žena. Cestou z vlakového nádraží si všimla, že po silnici v protisměru jde mladík, který byl oblečen do černého oblečení. Poblíž ženina bydliště, se mladík najednou "objevil" vedle ní. Z ruky ji vytrhl kabelku i nákupní tašku. Starší paní během přepadení utrpěla zranění pravé ruky a byla ji přiložena dláha. Loupeží přišla o peníze, doklady a osobní věci.

Podle získaného popisu se mělo jednat o mladíka do 30 let, zavalitější postavy, vysoký asi 160 cm, měl černé vlasy.

Asi o hodinu později 25letá žena cestovala autobusem na trase Havířov - Šumbark, Havířov - Prostřední Suchá. Po deváté hodině večer vystoupila u vlakového nádraží. Domu se vydala pěšky a šla při pravém okraji cesty. Poblíž svého domu si všimla muže, který šel u krajnice v protisměru. Když byli na stejné úrovni, najednou ji muž překvapil a strhl ji na zem. Při vzájemném přetahování, žena dostala několik ran pěstí. Nakonec žena kabelku pustila a pachatel z místa i s lupem utekl. Žena přišla o peníze, platební kartu a osobní věci. Způsobená zranění ji ošetřili lékaři v havířovské nemocnici.

Žena nám řekla, že se jednalo o mladíka ve věku kolem 26 let, střední postavy, trochu silnější, vysoký asi 160 cm, černé vlasy měl krátce střižené. Mladík byl tmavší-opálené pleti (na poškozenou působil jako člověk, který přijel z dovolené u moře), na obličeji měl začínající jemné strniště. Muž měl hodně vykulené tmavé oči. Na sobě tmavé oblečení. Během přetahování o kabelku oba, mladá žena i pachatel, spadli do bláta. Agresor musel mít po přepadení oblečení špinavé.

Domníváme se, že obě ženy přepadl jeden a týž člověk a mohl se pohybovat v okolí vlakového nádraží.

Obracíme se na svědky, kteří v pátek 2.3. večer cestovali nebo byli poblíž vlakového nádraží a všimli si popisovaného muže, aby neprodleně zavolali na pracoviště kriminální služby 974 744 339 a 974 744 338.

por. Mgr. Zlatuše Vičková, komisař PIS Karviná

vytisknout  e-mailem