Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Přijel rychlíkem do Brna a doznal se k loupeži

BRNO: Muž neponechal nic náhodě a nachystal si věci na případný pobyt ve vazební věznici  

Loupežné přepadení pobočky spořitelny v ulici Křídlovické, které řešili brněnští kriminalisté koncem června, má opravdu překvapivý konec. Dvaapadesátiletého muže z České Třebové, který má s největší pravděpodobností loupež na svědomí, natolik tížilo svědomí, že včera nasedl na rychlík a přijel do Brna se k činu doznat. Na policejní služebně kriminalistům vypověděl vše a uvedl, že motivem jeho jednání jsou dluhy. O tom, že své doznání myslí vážně, svědčil i fakt, že přijel s cestovní taškou, ve které si vezl osobní věci nachystané na pobyt ve vazební věznici. Muž se v minulosti nedopustil žádné obdobné trestné činnosti, nyní je ovšem stíhán za trestný čin loupež.

Zvukový záznam:LP1207_doznání.mp3

por. Andrea Straková, 12. července 2012

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Loupežné přepadení banky, které připomíná spíše scénu z parodie na akční film, řeší v těchto dnech brněnští kriminalisté. V pátek odpoledne se rozhodl obohatit nezákonným způsobem muž ve středních letech a zamířil do pobočky spořitelny v ulici Křídlovické. Přistoupil k přepážce, kde obsluze předložil lístek s výhružným textem, že má u sebe granát a požaduje všechny peníze, přičemž granát pracovnici i ukázal. Vyděšená žena ze strachu pachateli vydala bankovky, ten si je vzal do náruče a odebral se k východu. Při cestě mu ovšem začaly peníze padat na zem a velká část mu upadla přímo před bankou na chodník. Z kapsy mu vypadl také, naštěstí nefunkční, granát. Muž se zřejmě již nechtěl dále zdržovat, nasedl na jízdní kolo a z místa ujel. Pracovníci peněžního ústavu si peníze posbírali a zjistili, že si odvezl necelých třicet tisíc korun.

por. Andrea Straková, 20. června 2012

vytisknout  e-mailem