Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Přepadl cukrárnu a bar v jeden den

Policisté zjistili, že muž má na svědomí několik loupežných přepadení a velmi pestrou minulost. 

Kriminalisté třetího pražského obvodu specializující se na loupežná přepadení dnes dopoledne obvinili devětatřicetiletého muže z trestného činu loupeže. Recidivista přepadl s nožem v ruce na konci ledna letošního roku cukrárnu na Praze 9 v Poděbradské ulici. Do prodejny přišel maskovaný parukou a slunečními brýlemi a po obsluze požadoval vydání finanční hotovosti. Prodavač se však nedal zastrašit a s lupičem se začal přetahovat. Nicméně nakonec mu vydal asi pět set korun v drobných mincích a muž zmizel v přilehlých ulicích.
 
Ještě týž den asi hodinu před půlnocí lupič přepadl bar na Praze 4 v ulici Jihlavská. I zde vyžadoval vydání finanční hotovosti pod pohrůžkou použití nože, a to nejen po obsluze, ale i po dalších návštěvnících baru. Přitom všem vyhrožoval fyzickou likvidací. Po několika málo minutách ale útočníka zadržela policejní hlídka, která ho předala kriminalistům. Ti muže obvinili z trestného činu loupeže a následně ho umístili do policejní cely. Za tyto skutky soud lupiče odsoudil k 60 měsícům výkonu trestu odnětí svobody nepodmíněně.
 
Na základě stop nalezených na místech činu kriminalisté zjistili, že tento muž má na svědomí ještě další případ loupeže, ke které došlo 20. ledna 2011 v baru na Praze 4. I v tomto případě neváhal při přepadení použít nůž a vyhrožoval fyzickou likvidací nejen obsluhy, ale i rodiny. Kriminalisté navíc zjistili, že recidivista se zaměřuje zejména na násilnou majetkovou trestnou činnost a již v minulosti byl za tyto trestné činy několikrát odsouzen. V jednom případě dokonce za loupežnou vraždu spáchanou v roce 1996 v Brně, a to ke čtrnáctiletému vězení.
 
nprap. Bc. Jana Rösslerová 21. 11. 2011

vytisknout  e-mailem