Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Přepadl dvě seniorky

ČESKÁ LÍPA - Teď je ve vazební věznici. 

       V neděli odpoledne dopadli policisté 28 letého muže, který krátce před tím v ulici Jana Wericha v České Lípě přepadl a okradl 84 letou místní ženu. Uloupil jí kabelku, kterou pevně držela v ruce a nechtěla ji pustit. Po krátkém přetahování  i s kabelkou z místa činu uprchl. Bylo v ní 900 korun, občanský průkaz majitelky a karta pro platbu městské hromadné dopravy.

    Seniorka si obličej lupiče naštěstí dobře zapamatovala a dokázala ho policistům přesně popsat. Ti ho pak zanedlouho po činu v ulicích města zadrželi. Při vyšetřování případu vyšlo najevo, že stejný muž také oloupil 1. listopadu dopoledne v Příbramské ulici v České Lípě 81 letou ženu. Ta se mu zřejmě zdála jako snadná kořist proto, že se při chůzi opírala o berli. I k ní přistoupil zezadu a přetahoval se s ní o její kabelku. Žena přitom upadla na chodník a  zlomila si nos a loketní kost. Navíc utrpěla pohmožděniny hlavy a kolen. Jakmile se  její kabelky zmocnil, prohledal ji a z platební karty, která se tu nacházela,  vybral prostřednictvím bankomatu 7 000 korun. Kromě karty byla v kabele ještě peněženka s částkou  3 200 korun a občanský průkaz oznamovatelky.

     Českolipana, který na seniorky zaútočil,  obvinili policisté ze zločinu loupeže a podali státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vyšetřovací vazby. Státní zástupce i soudce s uvalením vazby souhlasili. Do ní byl eskortován včera. Ve věznici může pobýt až deset let.

 

por. Bc. Ivana Baláková
16. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem