Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Přepadl i tři ženy v jeden den

BRNO: Mladý muž okrádal starší ženy o kabelky.  

Policistům z Oddělení hlídkové služby se v těchto dnech podařilo zadržet devětadvacetiletého muže ze Znojemska, podezřelého z krádeží a loupežných přepadení. Minulý týden ve večerních hodinách muž přepadl sedmasedmdesátiletou ženu v ulici Křenové. Snažil se ji odcizit kabelku, což se mu nepodařilo a dal se na útěk. Informaci o přepadení ihned operační důstojník předal všem hlídkám poblíž, přičemž jedna z nich spatřila v ulici Cejl běžícího muže odpovídajícího popisu.
 
Na základě zjištěných informací vyšlo najevo, že muž má obdobných případů na svědomí patrně více, dokonce v tentýž den měl již dopoledne přepadnout sedmdesátiletou ženu v ulici Černopolní, které vzal kabelku a způsobil jí škodu přes šest tisíc korun. Mladík tak skončil u kriminalistů 1. oddělení, kteří se věnují objasňování násilné trestné činnosti.
 
Z následného šetření pak vyplynulo, že muž měl přepadnout a okrást za poslední čtyři měsíce celkem šest žen a způsobit jim škodu dohromady asi dvacet tisíc korun. K první události mělo dojít koncem ledna na Moravském náměstí, kdy vytrhl z ruky kabelku pětaosmdesátileté paní. Podruhé zaútočil o měsíc později, kdy v jeden den přepadl tři ženy na různých místech v Brně. V jednom z těchto případů se poškozená usilovně snažila uchránit svůj majetek. Upadla na zem a muž ji za kabelku táhl po chodníku, naštěstí však seniorce přispěchali na pomoc kolemjdoucí a zloděj z místa utekl.
 
Podezřelý muž byl již v minulosti odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Nyní čelí obvinění z trestných činů loupež, krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které mu může hrozit až desetiletý pobyt za mřížemi.
 
 
Zvukový záznam: LPseniorkyOHS.mp3

por. Andrea Straková, 23. dubna 2014

vytisknout  e-mailem