Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Přepadl invalidu

Ostrava - do půl hodiny byl pachatel zadržen 

O práci oddělení hlídkové služby Městského ředitelství policie Ostrava jsme vás informovali v srpnu letošního roku na tiskové besedě. Další z nesčetných úspěšných zákroků těchto policistů se udál tento týden ve středu. Díky jejich rychlému zásahu mohl být do několika desítek minut zadržen pachatel zavrženíhodného činu.

Ve středu 1. října po 11:00 hodině přijali policisté hlídkové služby oznámení o loupežném přepadení, ke kterému mělo dojít na tramvajové zastávce v Ostravě-Zábřehu. Jelikož projížděli nedaleko místa loupeže, vydali se tím směrem. Všimli si mladíka v doprovodu ženy, který přesně odpovídal popisu útočníka. Během kontroly obou vyšlo na jeho, že žena u sebe skrývá mobilní telefon, který nepatřil ani jednomu z nich, ale přepadenému muži. Oba byli zadrženi a převezeni na obvodní oddělení v Ostravě-Vítkovicích.

Případ si k dalšímu prověřování převzali kriminalisté městského ředitelství. V současnosti je osmnáctiletý muž obviněn z trestného činu loupeže a jeho sedmačtyřicetiletá společnice z trestného činu podílnictví. Zavrženíhodná v tomto případě je skutečnost, že pro svůj útok si vybral osobu, která v podstatě neměla možnost obrany. Jednalo se o čtyřiadvacetiletého muže na invalidním vozíku. Navíc při svém útoku použil násilí.

Kriminalisté v tuto chvíli podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obou obviněných do vazby. Mladíkovi hrozí trest odnětí svobody od 2 do 10 let, jeho příbuzné od 2 do 6 let.

 


por. Mgr. Daniela Vlčková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
3.10.2014


 

vytisknout  e-mailem