Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Přepadl obsluhu benzínky s nožem v ruce

Pachatel ukradl několik desítek tisíc korun, ale zachytila ho bezpečnostní kamera. Poznáte ho? 

Ve čtvrtek 1. května patnáct minut po páté hodině ranní přišel do obchodu benzínové stanice v ulici Plzeňská v Praze 5 asi pětadvacetiletý muž. Nejprve vybíral nápoj a poté se přesunul ke stojanu s bagetami, jednu si vzal a šel směrem ke kase, kde se v tu chvíli nacházel dvaatřicetiletý pracovník čerpací stanice. Muž s kapucí na hlavě ho požádal ještě o cigarety. Ve chvíli, kdy se prodavač otočil, vytáhl muž z kapsy nůž a prohlásil, že se jedná o přepadení a požadoval vydání veškeré finanční hotovosti. Pracovník čerpací stanice na okamžik zaváhal a to už se pachateli nelíbilo. Obešel prodejní pult a s nožem v ruce přišel až čerpadláři, přiložil mu nůž k boku a opět mu řekl: „Otevři kasu, tohle je přepadení“. Dvaatřicetiletý muž pak na nic nečekal a otevřel pokladnu, odkud si pachatel začat postupně vybírat bankovky. V tom momentu však do prostor obchodu vstoupil zákazník, který šel směrem k automatu na kávu a dění za pultem si vůbec nevšiml. Pachatel ho však zaregistroval, přestal vyndávat bankovky, obešel pult, kde si vzal bagetu a pití, které si předtím vybral a beze slova odešel i s několika desítkami tisíc korun. Celé loupežné přepadení však zachytily bezpečnostní kamery, které obchod monitorují.
 
Dle záznamu na kamerách se jednalo o muže ve věku kolem pětadvaceti let, který byl vysoký asi 180 centimetrů, měl výrazně tmavé oči i obočí. Zvláštností pak bylo to, že měl černě nalakované nehty na rukou. Celkově působil dojmem, že inklinuje k subkultuře a stylu EMO.
 
V době přepadení byl oblečen do černé péřové zimní bundy s kapucí, kterou měl celou dobu na hlavě.
 
Kriminalisté touto cestou žádají širokou veřejnost o poskytnutí informací vedoucích ke zjištění totožnosti, pobytu nebo pohybu muže, v případě, že by jej na kamerových záznamech někdo poznal. Informace přijmou operátoři bezplatné tísňové linky 158 nebo policisté na kterékoliv služebně Policie ČR.
 
V případě dopadení a odsouzení hrozí muži za trestný čin loupeže až desetiletý pobyt za mřížemi.
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 21. 5. 2014
Odkazy do noveho okna

Pachatel čerp. stanice foto 2

Pachatel čerp. stanice foto 2 

Detailní náhled

Pachatel čerpací stanice

Pachatel čerpací stanice 

Detailní náhled

Pachatel foto 3

Pachatel foto 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem