Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Přepadl prodavačku a dvě dívky na ulici

BRNO: Zdrogovaný mladík na pracovníka ostrahy vystřelil, naštěstí jen poplašnou pistolí. 

Brněnští kriminalisté z 1. oddělení v těchto dnech objasnili tři případy loupežných přepadení, které mají na svědomí osmnáctiletí muži z Brna. Jeden z dvojice měl údajně finanční potíže a také potřeboval peníze na drogy s čímž, se svěřil svému kamarádovi. Společně pak vymysleli ten nejnevhodnější způsob, jak je získat. 

Rozhodli se přepadnout obchod a vybrali si prodejnu v ulici Kurské. Zatímco jeden z dvojice vše do detailu naplánoval, místo obhlédl a zapůjčil zbraň, druhý šel přímo do akce. Při placení u pokladny na prodavačku vytáhl pistoli a požadoval po ní peníze. Sám se bankovky snažil vytáhnout, ale žena stihla zavřít kasu. Při vybíhání z obchodu se mladíka pokusil zadržet pracovník ostrahy, ten na něj ovšem vystřelil z poplašného revolveru a podařilo se mu z místa zmizet.

Dvojice bez úlovku tak vymyslela nový plán. O dva dny později mladý muž přepadl v ulici Troubské patnáctiletou dívku. S pistolí v ruce po ni požadoval peněženku a mobilní telefon, když odmítala, chytil ji kolem krku. Slečně se naštěstí podařilo násilníkovi vyprostit a utéct.

Jen o několik minut později to tedy mladý muž zkusil na stejném místě znovu na čtrnáctiletou dívku. Opět chtěl peněženku a mobil, a aby zdůraznil svůj požadavek, vystřelil do vzduchu. Dívka se zalekla a věci mu vydala.

Na základě oznámení těchto případů se rozjelo operativní šetření a kriminalistům se podařilo vytipovat pachatele. Na základě zjištěných informací provedli opatření v Bosonohách, kde se měl hlavní aktér pohybovat. V okamžiku, kdy ho kriminalisté zkontaktovali přímo na ulici, dal se na útěk, ovšem během několika minut skončil v poutech. Druhého podezřelého policisté také ztotožnili a předvolali k výslechu, kam se dobrovolně dostavil. Oba mladíci jsou obviněni ze zločinu loupež, jsou stíháni vazebně a za mřížemi mohou strávit až deset let.

por. Andrea Cejnková, 9. srpna 2016

vytisknout  e-mailem