Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přepadli a oloupili muže

LOUNY - Nyní je už stíhá policie... 

Dvojice aktérů ve věku 20 a 41 let z Lounska přepadla a následně okradla 58letého muže. K události došlo minulý týden, v nočních hodinách, z úterý na středu v Postoloprtech. V okolí křižovatky ulic Masarykova a Třebízského náměstí zezadu přistoupili k poškozenému uvedení násilníci a udeřili jej do hlavy. Poté, co poškozený upadl na zem, starší z dvojice aktérů mu z pravé zadní kapsy kalhot odcizil peněženku s finanční hotovostí ve výši kolem 2 800 Kč, a následně oba z místa činu uprchli. Poškozený utrpěl pohmoždění hlavy, krční páteře a povrchová poranění pravého předloktí. Dvojice pobertů však daleko neutekla, policisté oba muže, ve spolupráci s tamními strážníky, zakrátko zadrželi a předali kriminalistům. Ti proti nim zahájili trestní stíhání z loupeže. Mladší z nich byl rozhodnutím Okresního soudu v Lounech vzat do vazby. Pokud soud uzná jejich vinu, hrozí jim za tento násilný trestný čin až desetiletý pobyt za mřížemi.

Nafta stále terčem zlodějů  

V minulých dnech zavítal do jedné zemědělské společnosti v Tuchořicích na Lounsku dosud nezjištěný poberta s nekalým úmyslem. Vypáčil v zadní části budovy garáží okno, vnikl jím dovnitř a následně se zaměřil na zaparkované zemědělské stroje. Ze sedmi z nich odčerpal celkem 430 litrů motorové nafty, odcizil nabíječku, akumulátory a dále ze dvou traktorů i sadu nářadí. Svým počínáním tak způsobil škodu za celkem 26 292 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže.

Vykradené prodejny

Několik případů vykradených prodejen v lounském okrese šetří tamní policisté. Z neděle na pondělí se dosud nezjištěný pachatel vloupal do obchodu se smíšeným zbožím v Blšanech na Podbořansku, odkud odcizil cukrovinky a alkoholické nápoje v celkové hodnotě kolem 10 000 Kč. Další vloupačky do prodejen byly policistům nahlášeny z obcí Domoušice a Lipno, kde se zloděj zaměřil hlavně na cigarety. Škoda zde byla odhadnuta na celkem 33 000 Kč. Takřka ve stejné době byla vykradena i prodejna smíšeného zboží v Liběšicích. Neznámý pachatel odcizil alkoholické nápoje, cigarety a cukrovinky, ale způsobená škoda bude vyčíslena až po provedené inventuře. Všechny případy policisté šetří a po pachateli-ích pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 2. srpna 2011

 

vytisknout  e-mailem