Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Přepadli cizince

PLZEŇ - Loupežné přepadení plné otazníků řeší plzeňští kriminalisté. Poznáte možného pachatele a svědka události? 

    Plzeňští policisté pátrají po dvou neznámých pachatelích, kteří se dopustili zvlášť závažného zločinu loupež. Dne 10. července tohoto roku přistoupili k 49letému muži, který se nacházel před restaurací Terno v Plzni na ulici Kardinála Berana. Jeden z pachatelů poškozenému přiložil k boku předmět vypadající jako střelná zbraň a donutil jej nastoupit do přistaveného vozidla taxi. Oba pachatelé i poškozený následně odjeli do místa pobytu napadeného v Plzni na ulici Strážnická. Zde z vozu všichni vystoupili. Zatímco jeden z mužů čekal venku, druhý poškozeného donutil vstoupit do domu a poté do bytu, který obýval, kam jej bez jeho svolení následoval. V pokoji si poškozený vzal finanční částku 200 korun, spolu s útočníkem se vrátil k vozu taxi a těmito penězi jízdu zaplatil. Poté, co vozidlo odjelo, jej pachatelé odehnali a z místa odešli. Následně poškozený zjistil, že mu byl odcizen batoh s mobilním telefonem, peněženkou s 250 korunami a 10 Eury, svazkem klíčů, třemi dioptrickými brýlemi a osobními doklady. Z pokoje mu pak zmizely tabákové výrobky, osobní věci a potraviny.

   Plzeňští policisté se ihned po obdržení oznámení o skutku začali případem intenzivně zabývat, kdy mimo jiné v rámci pátrání po pachatelích získali i kamerový záznam zachycující jednoho z podezřelých mužů (na fotografii označen červeným kroužkem) a dále muže, jehož svědectví by mohlo být důležité z hlediska objasnění případu.

   Proto žádáme o spolupráci všechny občany, kteří se v předmětné době pohybovali na ulici Kardinála Berana nebo na ulici Strážnická v okolí domu č. 12 a všimli si podezřelého chování jakékoli osoby, a občany, kteří mohou identifikovat muže zachycené na fotografiích z kamerového záznamu, aby neprodleně podali zprávu na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158.

por. Ing. Hana Štefflová
5. srpna 2016
Odkazy do noveho okna

Loupež 10.7.2016

Loupež 10.7.2016 

Detailní náhled

Loupež 10.7.2016

Loupež 10.7.2016 

Detailní náhled

Loupež 10.7.2016

Loupež 10.7.2016 

Detailní náhled

Loupež 10.7.2016

Loupež 10.7.2016 

Detailní náhled

Loupež 10.7.2016

Loupež 10.7.2016 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem