Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přepadli ho kvůli cigaretě. Již jsou obviněni z loupeže.

PŘÍBRAM - Dva mladíci posilněni alkoholem a kokainem přepadli v pátek v noci muže kvůli cigaretě. Do pár minut po napadení měli oba pouta na rukách. 

Příbramští kriminalisté obvinili v těchto dnech dva mladíky ve věku 18 a 20 let ze zločinu loupeže, za což jim v případě odsouzení hrozí až desetileté tresty.

K události došlo 3. března 2022, krátce před jedenáctou hodinou v noci. Oba dva mladíci napadli nic netušícího 44letého muže, který se vracel ze zaměstnání. Nejprve mu vulgárně nadávali a pak ho napadli i fyzicky, kdy mu uštědřili více jak desítku ran pěstí mířených přímo na hlavu . . . způsobili mu tržnou ránu na hlavě, hematomy, pohmožděniny na rukách a krku. Zničili mu i dioptrické brýle za dvacet tisíc korun.  A to vše kvůli cigaretě, kterou od poškozeného nedostali, když ji požadovali. Začali ho proto sledovat, následně ho napadli a kromě cigarety již požadovali i peníze.  

Muži se naštěstí agresivní dvojici podařilo vytrhnout, utéct a schovat se v domě. Ovšem i tak se oba mladíci, jak se později ukázalo, nabuzeni nejen značnou dávkou alkoholu, ale i kokainem, za mužem rozběhli a rozbili dveře u bytového domu, do kterého zaběhl.

V té době již přijali policisté oznámení na tísňovou linku a na místo, kde k přepadení došlo, se sjely policejní hlídky i strážníci městské policie. Společně se jim pak podařilo pár minut po příjezdu, tedy zhruba sedm minut od oznámení přepadení, oba agresivní mladíky zadržet.

Ti následně skončili v policejní cele a následující den si oba vyslechli obvinění ze zločinu loupeže. Kriminalisté současně podali návrh státnímu zástupci na jejich vzetí do vyšetřovací vazby..

Dnešního dne (5. 3. 2022) proběhlo vazební zasedání, v rámci kterého rozhodl soudce o nahrazení vazby (u obou obviněných) dohledem probačního úředníka.  


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
5. března 2022 


 

vytisknout  e-mailem