Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Přepadli muže v restauraci

a další události z Olomoucka  

Olomoučtí kriminalisté vyšetřují loupež, ke které mělo dojít v neděli 25. ledna kolem 20. hodiny v restauraci v Olomouci - Hodolanech. Tři neznámí pachatelé požadovali po devětatřicetiletém muži, aby jim zaplatil  útratu za konzumaci alkoholu a když nemohl v kapsách najít peníze, tak ho shodili na zem a kopali do něj. Pak mu odcizili z peněženky jeho občanský a řidičský průkaz. Napadený muž utrpěl poranění oka a četné podlitiny a byl hospitalizován ve Fakultní nemocnici v Olomouci. Následující den jej lékaři na vlastní žádost z nemocnice propustili do domácího léčení.

Upytlačil pět srn

Neznámý pachatel usmrtil minulý týden v přesně nezjištěné době pět srn v honitbě katastru obce Bouzov Podolí. Honitebnímu společenství byla způsobena škoda ve výši 7 200 Kč. Policisté z Litovle událost vyšetřují pro podezření z trestného činu pytláctví. Pachateli po dopadení hrozí dle trestního zákona peněžitý trest, zákaz činnosti, trest propadnutí věci nebo odnětí svobody až na dva roky.   

Sprejer poškodil několik budov  v Moravském Berouně 

Neznámý pachatel v těchto dnech pomaloval a popsal barvou budovu školní družiny, fasádu kina, administrativní budovu bývalé skládky při výjezdu z obce, zeď na ulici Lidické, zděné podium a informační tabule v parku na Křížovém vrchu, kapli křížové cesty na Křížovém vrchu a kontejnery na tříděný odpad na ulici Lidické.  Městu Moravský Beroun způsobil neznámý výtečník škodu v předběžně stanovené výši 30 tisíc korun.

Krádež notebooku z vozidla  

Včera v podvečer vnikl násilím neznámý pachatel do vozidla Renault zaparkovaného v Olomouci na ulici Pekární. Z automobilu zloděj odcizil brašnu s notebookem a firemní tiskopisy. Způsobil škodu 27 tisíc korun. 

Poškození stromků

Neznámý vandal poškodil přibližně v polovině ledna 40 stromků vysázených na polní cestě vedoucí k myslivecké chatě u obce Štěpánov. U stromků lip, javorů a třešní zlomil kmeny a způsobil tak Obci Štěpánov škodu v předběžně stanovené výši osm a půl tisíce korun. Policisté případ vyšetřují pro podezření z trestného činu poškozování cizí věci.

por. Mgr. Jitka Dolejšová

vytisknout  e-mailem