Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přes balkóny kradli v bytech

MOST - Jeden byl u příbuzných, druhý kradl v cizím bytě; Vyhrožoval otci své dívky, skončil ve vazbě. 

 Mladík vyhrožoval otci své dívky, skončil ve vazbě

Okresní soud v Mostě poslal do vazební věznice 19letého muže z Ústecka. Ten měl o víkendu v podvečerních hodinách v jedné obci na Mostecku na místě veřejnosti přístupném vyhrožovat smrtí 51letému muži. Poškozeného zná a motiv vyhrůžek byl ten, že poškozený vyjádřil nevoli s tím, že jeho mladistvá dcera má vztah s mladíkem, se kterým chtěla odejít. Mladík ve výhrůžkách proti muži pokračoval i po příjezdu policejní hlídky a mužům v uniformě uvedl, že až odjedou, vezme na muže nůž a toho zabije. Hlídka proto výtečníčka zadržela a umístila ho do policejní cely. Provedená dechová zkouška na alkohol byla u něj negativní. Policejní komisař mladého muže obvinil z přečinu nebezpečného vyhrožování a vyšetřovatel z důvodu, že by obviněný mohl své výhružky naplnit a v trestné činnosti bude pokračovat, podal státnímu zástupci podnět k návrhu na uvalení vazby.


 

Od souseda přelezl do bytu příbuzné, ukradl tam peníze

Vynalézavý je 30letý muž z Mostecka. Ten přišel do domu v jedné obci na Mostecku, kde bydlí jeho příbuzná a o níž věděl, že nebude již přítomna. Zazvonil u souseda a požádal ho, zda může použít jeho balkón k přelezení na lodžii bytu příbuzné. Uvedl mu, že ho posílá sama příbuzná, která si doma zapomněla klíče a on pro ně přišel. Soused mu uvěřil. Muž poté, co se dostal násilím do bytu, odcizil peníze, které našel. Poté opět použil sousedův balkón ke zpáteční cestě. Odcizené peníze utratil pro svoji potřebu. Policie v Obrnicích mu na základě výsledků šetření sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.


 

Po lešení vyšplhal do pátého patra a poté vnikl do bytu

Vloupání do bytu přes stavební lešení provedl včera zatím neznámý pachatel. Na mosteckém sídlišti Výsluní probíhá u jednoho panelového domu zateplení a dům je obestaven lešením. Lapka toho využil, vyšplhal včera v ranních hodinách v době, kdy majitelé odešli do zaměstnání, do pátého patra. Následně na balkóně vnikl za použití násilí do bytu. Uvnitř hledal, co by odcizil. Odnesl s sebou výrobky spotřební elektroniky a různé šperky ze žlutého kovu. Poškozený majitel vyčíslil hmotnou škodu na částku 91 tisíc korun. Případ krádeže vloupáním nyní šetří mostecká policie a kriminalisté. Po pachateli se pátrá.


 

Zloději z aut kradou autorádia, navigace a povinné výbavy

Poškozené osobní vozidlo značky Škoda Octavia nalezl jeho majitel včera ráno v ulici Žatecká. Neznámý pachatel u něj poničil okno a prohledal interiér. Uvnitř odcizil navigaci. Motoristovi zanechal hmotnou škodu ve výši 27 tisíc korun. Jiný pachatel se včera v Litvínově vloupal do zaparkovaného vozidla značky VW a vymontoval autorádio a vzal i povinnou výbavu motoristy. Poškozený Litvínovan vyčíslil škodu na částku 3 000 korun. Daleko vyšší škodu za 30 tisíc korun má vlastník automobilu téže značky, kterému se v mostecké ulici J. Š. Baara vloupal do auta neznámý poberta. Nic sice neodcizil, ale vůz notně poškodil.


 

Zloděj připravil motoristu o starožitnosti

O své sběratelské kousky přišel občan z Mostu. Nechal tento týden své věci uvnitř automobilu a neznámý lapka, který v noční době do vozidla vnikl násilím, mu je odcizil. Poškozený tak přišel o různé sošky, porcelán, šperky, hodinky a další věci v celkové hodnotě 33 000 korun. Další škoda ve výši 8 tisíc korun vznikla poškozením při vniknutí do auta. Případem přečinu krádeže se zabývá mostecká policie.


 

V autobuse byl zloděj, připravil cestující o mobil

Okradena byla jedna žena z Mostu. Ráno jela autobusem městské hromadné dopravy z ulice Moskevská do centra města. Při nastupování si uložila do kapsičky u kabelky mobilní telefon. Když vystoupila, chtěla telefonovat, ale mobil již v kapsičce nebyl. V autobuse, který byl plný cestujících, zřejmě úřadovaly hbité prsty kapsáře a byly úspěšné. Poškozená ohlásila krádež na policii a škodu vyčíslila na částku dva tisíce korun.


 

Ze střechy firmy zmizel jeden solární panel

Policie v Litvínově pátrá po neznámém pachateli, který minulý týden ukradl solární panel. Ten byl na střeše jedné pražské firmy v obci na Litvínovsku mezi dalšími panely. Lapka odnesl jen jeden v hodnotě sedmi tisíc korun. Další zatím nevyčíslenou škodu způsobil poškozením okolních panelů a poničením střechy. Případ je šetřen pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

Trest domácího vězení trávil v hospodě

Inspektor hamerské policie sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 34letému muži z Litvínovska. Toho hlídka minulý víkend přistihla zrovně v době, když vycházel ze dveří restauračního zařízení, zatímco měl být v ten čas doma z důvodu trestu domácího vězení, který mu uložil okresní soud v Mostě.


 

Žena získala úvěr podvodem

Z přečinu úvěrového podvodu obvinila mostecká policie 21letou ženu z Mostu. Ta u jedné pražské společnosti na mosteckém pracovišti uzavřela smlouvu o úvěru na poskytnutí půjčky ve výši 4 900 korun. Při sepisování smlouvy uvedla nepravdivé informace o svém zaměstnání. Jako zdroj svého příjmu napsala, že pracuje jako prodavačka, ač dobře věděla, že tuto práci nikdy nevykonávala a uvedeného příjmu ve smlouvě nedosahovala.


 

Snědl šest bonboniér

Na čokoládové bonbóny měl zálusk 23letý muž z Mostu. A protože nebyl žádný troškař, v jedné mostecké prodejně vzal z regálů šest kusů bonboniér v hodnotě 936 korun. Lup se mu podařilo odcizit. Sladkosti údajně snědl sám. Policie Mostečanovi s ohledem na jeho kriminální minulost sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 18. října 2013


 

vytisknout  e-mailem