Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

"Přes Bariéry s policií" . . . na kladenském gymnáziu

KRAJ - Již čtvrtým rokem pokračuje projekt středočeské policie, Nadace Konta Bariéry - Charty 77, Středočeského kraje a Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra ČR 211 - "Přes bariéry s policií". Sportovně-charitativní projekt motivuje k pohybu, ale i pomáhá těm, kteří to skutečně potřebují . . . 

Krajský ředitel středočeské policie, brigádní generál Václav Kučera, spolu s hejtmankou Petrou Peckovou, zahájili na Sportovním gymnáziu v Kladně, projekt „Přes bariéry s policií“. Kladenské gymnázium je jednou z devatenácti škol, která se do tohoto projektu v období jaro 2022, přihlásila.12

V rámci projektu si tak mohli studenti vyzkoušet „na ostro“, pod vedením policejních instruktorů, fyzické testy, které je nutné splnit v případě nástupu k Policii ČR. Studenti tak podstoupili celkem čtyři na sebe navazující disciplíny, a to člunkový běh, běh na jeden kilometr, celomotorický test a kliky.

Ti úspěšní, kteří splní všechny tyto disciplíny na požadovaný počet bodů a ve stanovený čas, obdrží voucher, který mohou využít v případě, že se budou ucházet o práci u středočeské policie. Jednu část přijímacího řízení tak mají za sebou a čeká je již jen psychologické vyšetření, které je zaměřeno na zjišťování osobnostních předpokladů a zdravotní prohlídka.

Projekt „Přes bariéry s policií“ je realizován již od roku 2018 a jeho hlavními partnery jsou Krajské ředitelství policie Středočeského kraje, Nadace Konto Bariéry – Charta 77, Zdravotní pojišťovna MV ČR 211, Bezpečná společnost, z. s.  a v neposlední řadě Středočeský kraj, který převzal nad projektem záštitu. Projekt je zaměřen sportovně a charitativně. 28Tedy nejen, že motivuje mladé lidi k pohybovým aktivitám, ale pomáhá i těm, kteří to potřebují. Za čtyři roky pomohl tento projekt již patnácti klientům Konta Bariéry - Charta 77, kteří mají zdravotní handicap. Za finanční prostředky vybrané mezi středočeskými policisty, občanskými zaměstnanci, Středočeským krajem a s přispěním Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra ČR 211, si mohli pořídit zdravotní pomůcku, či léčbu, která jim pomohla zlepšit kvalitu života. Doposud vybraná částka se blíží téměř 1,3 miliónu korun.

V jarní části projektu "Přes bariéry s policií" je snahou všech partnerů projektu pomoci 17leté Dáše, která se učí na kadeřnici a kosmetičku. V šesti letech ale zasáhla do jejího života zákeřná nemoc, rakovina. Dáša náročnou léčbu zvládla, ale nemoc si vyžádala své - dívka kvůli nemoci přišla o nohu. Finanční prostředky vybrané v této jarní části projektu by mladé dívce měly přispět na pořízení bionické zdravotní pomůcky, díky které by byl její život o trochu lepší, pohodlnější a kvalitnější. Vybraná částka bude Dáše předána 20. května 2022 v Muzeu Policie České republiky.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
11. dubna 2022



 

vytisknout  e-mailem