Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přes deset rychlých řidičů za hodinu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté se zaměřili na rychlé a opilé řidiče.  

 

Poslední prázdninový týden přinesl nepříjemné navýšení počtu zjištěných prohřešků na silnicích v uherskohradišťském okrese. Dopravní policisté zastavili o sto rychle jedoucích řidičů více, než tomu bylo v týdnu předešlém. Bylo to tím, že v sobotu a v neděli několik hlídek dopravních policistů vždy čtyři hodiny měřilo rychlost projíždějících aut ve vybraných úsecích. Průměrně tak za hodinu změřili a zastavili přes deset rychle jedoucích řidičů. „Zapojili jsme se tak do celorepublikové a zároveň celoevropské dopravně bezpečnostní akce, která byla pro tento srpnový týden zaměřena na dodržování stanovených rychlostních limitů. Hlídky měřily na celém úseku od Starého Hrozenkova po buchlovské kopce, tedy na tranzitní silnici I/50, která je z pohledu překračování rychlostních limitů problematická,“ popsal vedoucí uherskohradišťských dopravních policistů npor. Bc. Robert Rampáček.

Nepříjemně se znásobil i počet opilých řidičů. Posledním z nich byl dvaadvacetiletý muž, kterého při řízení s hodnotou 1,83 přistihli hradišťští policisté ve čtvrtek nad ránem. Mladý muž jel centrem Hradiště v osobním peugeotu. Když spatřil policejní auto, které se za ním vydalo, přidal plyn a na křižovatce prudce zabočil a zaparkoval. Policistům, ale neutekl. Takovouto opilou jízdu zákon posuzuje jako spáchání trestného činu s trestem až ročního vězení a zákazem řízení až na deset let.

Hned do dvou dopravních kolonek se dostala sedmatřicetiletá žena, která ve středu odpoledne projížděla centrem Hradiště a nezastavila na křižovatce na červenou. Dopravní policisté, kteří ji při tom přistihli, řidičku zastavili a zjistili, že žena je opilá. Dechovou zkouškou u ní opakovaně naměřili 1,18 promile alkoholu. Ženě tak samozřejmě zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz.

Kauci šest tisíc korun musel zaplatit třiadvacetiletý motorkář ze Slovenska, kterého ve středu odpoledne zastavili dopravní policisté v buchlovských kopcích. Motorkář měl registrační značku jednak ohnutou tak, aby nebyla čitelná a k tomu ji měl ještě překrytou plastovou folií. Za takovýto přestupek ukládá zákon pokutu od pěti do deseti tisíc korun a zákaz řízení od šesti měsíců do jednoho roku.

 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 24. – 30. 8. 2012


 


 


 


 


 

Počet zjištěných přestupků

24. – 30. 8. 2012

17. – 23. 8. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

9

3

Řidič pod vlivem drog

0

1

Překročení maximální rychlosti

181

82

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

11

6

Nepoužití bezpečnostních pásů

5

10

Telefonování za jízdy

26

31

Špatný technický stav vozidla

31

35

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

1


 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24. červenec 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem