Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přes internet prodával mobil

MOST - Žádný ale neměl, napálil 13 zákazníků; Chtěla ukrást oblečení, které si oblékla na sebe.  

 Na návštěvě odcizila mobil, ten následně poškodila

Cizímu mobilu podlehla jedna mladá žena z Mostu. Byla na návštěvě u známých na oslavě a v nestřeženém okamžiku odcizila mobilní telefon, který ležel volně na stole. Ten tam nechala majitelka bytu, která odešla spát, a další osoby v bytě nadále zůstaly. Poškozená ráno zjistila, že jí mobil chybí. Hned druhý den zašla za známou. Ta zprvu zapírala, ale poté mobil ženě vrátila. Jenže ten byl nefunkční a poškozený. Poškozená se obrátila na policii a škodu vyčíslila na částku 5 200 korun. Policisté mosteckého obvodního oddělení 30leté ženě sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

V obchodě ukradla mobilní telefon z prodejního pultu

Příležitosti využila jedna nakupující v litvínovské prodejně. Všimla si na prodejním pultě položeného mobilu, který odcizila. Žena si v obchodě zkoušela oděvy a poté, co se prodavačka věnovala jiné zákaznici, vzala z pultu mobil. Následně zašla s oděvem do zkušební kabinky. Tam si cizí mobil ukryla do kabelky a pak rychle prodejnu opustila. Poškozená absenci přístroje záhy zjistila a obrátila se na policii. Ta totožnost podezřelé díky osobní a místní znalosti brzy odhalila. Žena ve věku 34 let z Mostu si od policistů odnesla záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Kradla již v minulosti a byla ta to odsouzena. Mobil policisté nezajistili, žena ho údajně dala neznámému muži.


 

Oblečení si navlékla na sebe a poté prošla pokladnou bez zaplacení

Krádeže bez peněz má zřejmě v oblibě 19letá žena z Mostu. Podle policie má mít na svědomí pět krádeží v různých mosteckých supermarketech. Naposledy byla přistižena minulý týden, kdy odcizila v centru města v prodejně zboží, které si ukryla do kabelky a poté prošla pokladnou bez zaplacení. Ostatně takto postupovala pokaždé. Jen v jednom případě si ve zkušební kabince na sebe oblékla různé oděvy v hodnotě 2 700 korun, které chtěla odcizit. Nepodařilo se jí to, zboží však poškodila. Celkem odcizila věci v hodnotě vyšší než pět tisíc korun. Mostečtí policisté jí sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

Sliboval mobil, inkasoval jen peníze

Podvodným jednáním si přilepšoval do svého rozpočtu 43letý muž z Litvínova. Ten měl okrást třináct osob z různých koutů republiky, kterým sliboval zaslání mobilního telefonu. Muž mobil nabízel prostřednictvím internetového portálu, kde vystupoval pod různými emailovými adresami. Neměl však v úmyslu zboží dodat, ale jen vylákat od zákazníků peníze. Ti mu s důvěrou posílali zálohy na bankovní účet. Do současné doby slibované zboží nezaslal a přijaté peníze si užil pro svoji potřebu. Celkem tak spáchal škodu ve výši 38 501 korun. Policie, která se případem zabývala, muže obvinila z přečinu podvodu a také z přečinu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi. Muž měl totiž na svém počítači nelegálně nainstalován počítačový software, aniž by koupí příslušné licence získal právo k takovému užívání programu. To zjistili kriminalisté u něj doma, kde byla provedena domovní prohlídka.


 

nprap.. Ludmila Světláková

Most 22. října 2015

vytisknout  e-mailem