Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Přes noc čtyři vloupání do vozidel

HAVLÍČKOBRODSKO: Pachatelé způsobili škodu za téměř 70 tisíc korun 

Policisté na Havlíčkobrodsku prověřují celkem čtyři případy vloupání do vozidel, ke kterým došlo na území okresu v noci z pondělí na úterý. Pachatelé způsobili celkovou škodu bezmála sedmdesát tisíc korun.
 
Dosud neznámý pachatel se přes noc vloupal do dodávky značky Peugeot v obci Svatý Kříž. U vozidla zaparkovaného před rodinným domem poškodil zámek a z nákladového prostoru odcizil ruční nářadí. Celkem způsobil škodu za 24 tisíc korun.
V obci Vilémovice pachatel rozbil sklo ve dveřích dodávky značky Ford zaparkované u autobusové zastávky. Z vozidla odcizil elektrické nářadí. Majitel vyčíslil škodu na 20 tisíc korun.
K dalšímu vloupání došlo v Hněvkovicích, kde pachatel vnikl do dodávky Ford zaparkované u budovy obecního úřadu. Po rozbití okna vnikl do vozidla a odcizil kanystry s pohonnými hmotami a montážní závěs na jeřáb. Způsobil škodu přes 21 tisíc korun.
K vloupání do osobního automobilu značky Škoda Roomster došlo v obci Štoky. Neznámý pachatel rozbil sklo zadních dveří a z auta odcizil brašnu na notebook. Majiteli způsobil škodu za tři tisíce korun.
Policisté místa krádeží ohledali a případy zadokumentovali. V případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže, v jednom případě i přečinu poškození cizí věci. Po pachatelích i odcizených věcech pátrají.
 
Od začátku letošního roku do konce srpna prověřovali policisté na Havlíčkobrodsku celkem 36 případů krádeží věcí z vozidel, při kterých pachatelé způsobili celkovou škodu přes 130 tisíc korun.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
16. září 2015

vytisknout  e-mailem