Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přes víkend dvě vykázání

ZLÍNSKO: Teplo jim zavařilo mozky… 

Policisté z Napajedel a Valašských Klobouk museli o víkendu sáhnout k vykázání. Tento preventivní institut použili v případech, když násilní muži napadali verbálně i fyzicky ženy.
V sobotu odpoledne v Napajedlech se jedna nepříjemná domácí rozepře neobešla bez asistence policie. Muž (1951) útočil na svou o deset let mladší exmanželku, se kterou dodnes sdílí domácnost. Něco podobného se v této rodině neodehrálo poprvé. Muž byl za podobné jednání dokonce potrestán soudem už v roce 2010. I tentokrát policisté nabyli dojmu, že žena je v ohrožení, exmanžel by mohl ohrozit její zdraví i život. Proto se ke svému bydlišti, resp. partnerce, nesmí přiblížit po dobu deseti dnů.
Nepříjemný život má i žena z Valašských Klobouk. Tu v neděli před polednem ohrožoval její osmadvacetiletý syn. Policisté tuto domácnost už znají, ověřili si, že i v minulosti zde byly podobné problémy. Útoky mladého muže vůči jeho matce mají navíc čím dál větší intenzitu. Také v tomto případě policisté museli agresora na deset dnů vykázat.
Oběma případy se bude policie i nadále zabývat. Uvidíme, jestli jednání zůstane u přestupku, nebo se kvalifikuje jako trestný čin.
V tomto roce policisté ve Zlínském kraji vykázali 55 násilníků.

 

2. července 2012, mjr. Ing. Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem