Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přes zákaz řídil

LOUNY - Je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí. 

Osmadvacetiletý muž z Chomutovska ignoroval zákaz řízení a ve středu brzy ráno usedl za volant motorového vozidla zn. Ford Escort. V Dukelské ulici v Podbořanech jej při řízení uvedeného automobilu stavěla a kontrolovala policejní hlídka. Muži zákona zjistili, že dotyčný jízdu vykonal i přesto, že má uložen zákaz řízení. Ten mu vyslovil Okresní soud v Chomutově s nabytím právní moci dne 4. 1. 2012 na dobu 36 měsíců. Jak policisté zjistili, zákaz řízení všech motorových vozidel udělil mladému řidiči Okresní soud v Chomutově již v minulosti. Tehdy nesměl řídit od 21. 9. 2011 dvanáct měsíců. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 Přišel o snubní prsten

Zaparkovaný osobní automobil v lounské ulici Beneše z Loun vykradl v minulých dnech dosud nezjištěný pachatel. Po rozbití skleněné výplně okna levých předních dveří vnikl dovnitř a odcizil navigaci s držákem a nabíječkou, a aby toho nebylo málo, přisvojil si i odložený snubní prsten ze žlutého kovu. Svým jednáním tak způsobil škodu za celkem 10 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Neznámý pachatel se vloupal do zaparkovaného transporteru i v Oboře u Loun. Odcizil dálkový ovladač od vrat garáže rodinného domu a tím si vrata otevřel. Z garáže následně odcizil horské jízdní kolo, sluneční brýle, cyklistický dres a další věci. Svým počínáním tak napáchal škodu za bezmála 50 000 Kč.  

Vloupání do osobního automobilu šetřili v minulých dnech policisté také v lounské ulici SNP. U zde zaparkovaného vozidla rozbil dosud neznámý pachatel zadní pravé okno a odcizil automapy, několik kusů CD, klíče, čipovou kartu a další věci. V tomto případě byla škoda odhadnuta na 4 600 Kč.

Krádež renaultu

Kromě vloupaček do aut vyjížděli policisté i k případu krádeže motorového vozidla zn. Renault Grand Scenic, který zmizel na Třebízského náměstí v Postoloprtech. Poškozený si navíc v autě ponechal peněženku s různými doklady, a dále se ve vozidle nacházely i další doklady jiné osoby. Způsobená škoda byla odhadnuta na 110 tisíc korun. Po vozidle i pachateli policie pátrá.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 26. září 2013

  

 

vytisknout  e-mailem