Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přesedlali na Tatru

VSETÍNSKO: Policisté vypátrali odcizenou Tatru i její zloděje. 

V úterý ráno zjistili pracovníci stavební firmy z opavska, že jim chybí nákladní vozidlo zn. Tatra. Tu večer v pondělí řidič odstavil v katastru obce Prostřední Bečva. Ihned informovali policii a rozeběhlo se pátrání – úspěšně. Tatra byla ještě téhož dne v osm hodin ráno nalezena v jednom z kovošrotů na holešovsku, kde měla být ekologicky zlikvidována.
 
Šetřením dále bylo zjištěno, že pachatelé krádeže si mají v úterý odpoledne přijet pro peníze. Těch se ovšem nedočkali, místo převzetí peněz je zadrželi policisté.
Jedenačtyřicetiletý muž z Třince a šestadvacetiletý muž z Českého Těšína použili svůj scénář jako při obdobné krádeži, kdy na konci letošního června odcizili ve Francově Lhotě nákladní vozidlo „trambus“. Projížděli lokalitu okolo obce Horní Bečva a vyhledávali vraky vozidel, které by mohli zpeněžit v kovošrotu. Až na Prostřední Bečvě našli odstavenou Tatru. Přes vytlačené okýnko si otevřeli dveře a spojením drátků vytržených ze spínací skříňky auto nastartovali. Odjeli na holešovsko, kde chtěli vozidlo prodat provozovateli kovošrotu, se kterým se nedávno náhodně seznámili. Ve sběrně auto odevzdali, ale na peníze si museli počkat. Nedočkali se, místo peněz na ně čekali připravení policisté.
 
Nákladní Tatra byla ještě v úterý vrácena stavební firmě. Oběma pachatelům bylo ve středu sděleno obvinění za trestné činy krádež a poškození cizí věci.
 
 
16. srpna 2012, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem