Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Přeshraniční pronásledování

Český Krumlov – Zloději, kteří kradli v Rakousku, byli zadrženi. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Včera, ve čtvrtek 9. září 2010 krátce po 20 hodině obdrželi českokrumlovští policisté na operačním středisku zprávu o přeshraničním pronásledování. Rakouští policisté pronásledovali vozidlo BMW s českou registrační značkou, které mělo připojený odcizený přívěs a ujíždělo směrem do Čech.
 
Kolem čtvrt na devět byli rakouskou hlídkou poblíž převozu v Kyselově zadrženi dva muži, bratři středního věku z Tachovska. Několik minut poté na místo dorazili také lipenští policisté. Na základě lustrace osob bylo zjištěno, že starší z obou bratrů je rakouským policistům známý – od letošního srpna je totiž rakouskou stranou hledaný, pro pokus krádeže a bylo po něm vyhlášeno pátrání.
 
Oba podezřelí byli převezeni na Obvodní oddělení Policie ČR Lipno nad Vltavou a o celé věci byl vyrozuměn českokrumlovský státní zástupce. Po prvotních úkonech byli oba muži krátce po půlnoci převezeni do cely na OOP Český Krumlov.
 
Cena odcizeného, velkého bržděného sklápěcího přívěsu za osobní automobil bude teprve vyčíslena a bude se pohybovat v řádech tisíců eur.
 
Ještě v noci obdrželi policisté operačního střediska v Českém Krumlově zprávu s vyjádřením rakouského soudce s ústním souhlasem k vydání Evropského zatýkacího rozkazu na oba podezřelé muže, který byl následně zaslán krajskému státnímu zástupci. Ten nyní povede řízení o jejich předání rakouským úřadům.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
10. září 2010

 

vytisknout  e-mailem