Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Přeshraniční pronásledování

Český Krumlov - Mladík v Čechách havaroval a pak ujížděl policejní hlídce. 

Včera v noci byli vysláni lipenští policisté k obci Vyšší Brod, kde se mělo pohybovat osobní vozidlo tovární značky Volkswagen Golf, jehož řidič způsobil dopravní nehodu a z místa ujel.  V centru obce popsané vozidlo zaznamenali, a proto se za ním rozjeli, kdy za pomocí výstražného znamení signalizovali, aby zastavil. Řidič Golfu však zvýšil svou rychlost a ujížděl směrem na obec Studánky a k státní hranici s Rakouskou spolkovou republikou. Vzhledem k tomu, že naši policisté v rámci přeshraničního pronásledování přejeli do území jiného státu, okamžitě informovali operačního důstojníka, který předal zprávu na Společné centrum Mikulov – Drasenhofen.

Strážci pořádku muže pronásledovali až do obce Bad Leonfelden, kde na kruhovém objezdu vlivem vysoké rychlosti havaroval mimo komunikaci a do oplocení zahrady domu. Poté muž z vozu vystoupil a utíkal přes zahrady. Policisté vizuálně zkontroloval vozidlo, zda zde není jiná osoba a poté pátrali po zmíněném muži. V tu dobu se do pátrání zapojil i kolega z Rakouska, který sebou měl služební psa, což mělo velký význam na brzké nalezení muže na útěku. Ten sice skočil do rybníku a pak se schoval v křoví, ale psa neoklamal. Společnými silami muže zadrželi a zabránili dalšímu protiprávnímu jednání přiložením služebních pout.

Lustrací zadrženého zjistili jeho totožnost – občan cizí státní příslušnosti (roč. 1992), kterému byla vzhledem k jeho prochladnutí, přivolána zdravotnická záchranná služba. Mladíku byl proveden test na zjištění návykových látek v dechu s negativním výsledkem.

Další vyšetřování bude prováděno ve spolupráci s rakouskou spolkovou policií Horního Rakouska.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

23. ledna 2023

  

Odkazy do noveho okna

Zadržení podezřelého muže 1.

Zadržení podezřelého muže 1. 

Detailní náhled

Zadržení podezřelého muže 2.

Zadržení podezřelého muže 2. 

Detailní náhled

Zadržení podezřelého muže 3.

Zadržení podezřelého muže 3. 

Detailní náhled

Zadržení podezřelého muže 4.

Zadržení podezřelého muže 4. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem