Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Přestože nesměli, řídili

ROKYCANSKO - Dva řidiči pod vlivem alkoholu a jeden s uloženým zákazem řízení usedli za volant a řídili. 

V sobotu (15.2.2020) v 19:34 hod. přijali policisté na lince tísňového volání, že z Litohlav ve směru na Chrást u Plzně jede dodávka bílé barvy, jejíž řidič jízdou ohrožuje ostatní účastníky silničního provozu, jelikož po komunikaci s vozidlem kličkuje. Policisté na trasu vyrazili a vozidlo se jim podařilo zastavit v obci Břasy. Poté co policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů pro řízení a provoz vozidla, které předložil, vyzvali ho k dechové zkoušce. Ta byla pozitivním s výsledkem téměř 2,5 promile alkoholu v dechu, opakovaná zkouška byla s obdobnými hodnotami. Sedmačtyřicetiletému muži z Prahy, který požití alkoholu před jízdou přiznal, policisté na místě zadrželi řidičský průkaz a jeho jednání evidují jako podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Muže, který nemá respektovat uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, zastavila hlídka radnických policistů v neděli (16.2.2020) v poledne u autobusové zastávky v Mlečicích. Při výzvě k předložení dokladů, čtyřiačtyřicetiletý muž uvedl, že má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, také se přiznal, že vozidlo, které řídí, nemá platné pojištění. To, že vozidlo nemá platnou technickou kontrolu, rovněž v době jízdy řidič věděl. Muž uvedl, že se zdržuje v obci na Zbirožsku a měl v úmyslu dopravit se s vozidlem do obchodu v obci Podmokly, kdy při zpáteční cestě do místa svého současného bydliště byl zastaven policisty. Další jízda byla řidiči zakázána a jeho jednání policisté kvalifikovali jako přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Hlídka rokycanských policistů zastavila dnes v brzkých ranních hodinách v Arbesově ulici vozidlo tovární značky Škoda Felicia. Policisté vozidlo zastavili z důvodu, že jeho řidič při jízdě částečně přejížděl do protisměru a během jízdy nepřiměřeně měnil rychlost jízdy. Při kontrole policisté zjistili, že na místě řidiče sedí žena, kterou vyzvali k předložení dokladů předepsaných pro řízení a provoz vozidla. Řidička při kontrole předložila občanský průkaz, kdy policisté zjistili, že se jedná o osmadvacetiletou ženu z Brna. V dostupné evidenci zjistili, že žena nevlastní řidičského oprávnění skupiny B. Žena vykazovala zřetelné známky požití alkoholu, ale dechové zkoušce se odmítla podrobit. Policisté byli nuceni ženu zajistit, jelikož uváděla, že hodlá v jízdě dále pokračovat směrem na Brno. Po převozu na policejní oddělení, se zde žena po opětovné výzvě podrobila dechové zkoušce, která byla s výsledkem bezmála 2,5 promile alkoholu v dechu. Policsité se případem nadále zabývají.


por. Bc. Hana Kroftová
17. února 2020

vytisknout  e-mailem