Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Přestupková jednání v dopravě

ROKYCANSKO - O Velikonocích několik účastníků silničního provozu zapomnělo na pravidlo, nebýt během jízdy pod vlivem návykové látky. 

Minulý pátek po poledni 22letý muž ve vozidle Renault Clio, který jel ve směru jízdy z obce Veselá na Mirošov, při projíždění pravotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla a přejel do protisměru, kde se vozidlo dostalo do smyku. Následkem toho vjelo mimo komunikaci, kde narazilo do plotu u rodinného domu. Policisté na místě provedli řidiči test na návykové látky a dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem, ale test na drogy byl pozitivní na látku cannabis. S ohledem na pozitivní test se řidič podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve. Při této události nedošlo k žádnému poranění. Škoda byla předběžně odhadnuta na třicet tisíc korun. Policisté mladému řidiči zakázali další jízdu a dopravní nehodou se nadále zabývají.  

I na Radnicku policisté během svátků odhalili řidiče, který usedl za volant pod vlivem omamných a psychotropních látek. Toto policisté ve vozidle značky Peugeot zastavili v sobotu po jedné hodině odpoledne v obci Újezd u Svatého Kříže, kdy jel ve směru na Radnice. Řidič byl při kontrole vyzván k předložení dokladů předepsaných k řízení a provozu vozidla. Doklady k vozidlu 27letý řidič předložil, ale k řidičskému průkazu uvedl, že jej zapomněl doma. Při kontrole se podrobil testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na cannabinoidy a amfetaminy. Vzhledem k tomu se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve. Policisté mu následně zakázali další jízdu a protiprávním jednáním, které kvalifikovali jako přestupek, se nadále zabývají.

Hlídka rokycanských policistů zastavila v sobotu v 17 hodin řidiče na motocyklu tovární značky Honda, který nebyl opatřen registrační značkou. Policisté řidiče, který jel ve směru od Volduch na Těškov, vyzvali k předložení dokladů předepsaných k řízení a provozu motorového vozidla. Patnáctiletý „řidič“ uvedl, že doklady k motocyklu, který před týdnem zakoupil, nemá. Řidičský průkaz rovněž nepředložil, jelikož k tomuto uvedl, že není jeho držitelem. Mladistvý je podezřelý ze dvou přestupků a jeho jednání bude následně oznámeno příslušnému správnímu orgánu.

V pondělí kontrolovali dopravní policisté v obci Smedčice dvojici cyklistů (33letý muž a 21letá žena). Ti byli vyzváni k provedení dechové zkoušky. U obou cyklistů přístroj na zjištění alkoholu v dechu potvrdil požití alkoholu. Žena nadýchala téměř dvě promile a u staršího muže přístroj detekoval přes dvě promile alkoholu v dechu. Jejich jednání policisté kvalifikovali jako přestupek, který bude dle zákona oznámen správnímu orgánu k vyřízení.



nprap. Hana Kroftová
18. dubna 2017

vytisknout  e-mailem