Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Přetížené vozidlo

KLATOVY - Při kontrolním vážení bylo zjištěno překročení hmotnosti. 

Policisté z dopravního inspektorátu Klatovy ve spolupráci s Centrem služeb pro silniční dopravu pro Plzeňský kraj prováděli kontroly nákladních vozidel. V úterý 14. května letošního roku se policisté při akci zaměřili na kontrolu největší povolené hmotnosti vozidel a největší technicky přípustné hmotnosti v Klatovech.

Na silnici I. třídy číslo 27 dopravní policisté předepsaným způsobem zastavili na ulici Plzeňské řidiče nákladního vozidla značky Volvo, kterého doprovodili na kontrolní stanoviště. Při kontrole v 10.30 hodin zjistili zahraničního provozovatele a řidiče, kterým byl osmačtyřicetiletý cizinec.

Následovalo i nízkorychlostní kontrolní vážení se zjištěním překročení okamžité hmotnosti na skupinu náprav o 903 kg a překročení okamžité hmotnosti o 4 643 kg.

Policisté zahraničními provozovateli nákladního vozidla uložili kauci ve výši 45 000 Kč, kterou řidič zaplatil na místě.

Zahraniční dopravce provozuje na pozemních komunikacích vozidlo, u kterého bylo kontrolním vážením zjištěno nedodržení hodnot podle zákona o silničním provozu i vyhlášky o hmotnostech vozidel.

Přestupek provozovatele bude předán správnímu orgánu k dalšímu opatření. Porušení předpisů řidiče bylo na místě vyřešeno v příkazním řízení.

nprap. Ladmanová Dana

15. května 2019 

vytisknout  e-mailem