Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Převážel konopí

LITOMĚŘICE – Rostlinu měl na bicyklu; Pokladnou neprošel; Šperky prodal 

Podezřelého cyklistu kontrolovali policisté počátkem října 2013 ve Štětí na Husově náměstí. Během jízdy držel 33letý muž v ruce viditelně 1 kus vzrostlého konopí. Zajištěná rostlina byla odeslána na odbornou expertízu a ta prokázala vysoký obsah THC. Po provedeném zkoumání rostliny byl proto případ překvalifikován z přestupkového jednání na trestný čin. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. V případě soudem uznané viny si může cyklista za svou „jízdu“ pobýt až rok ve vězení.
 

Pokladnou neprošel
Za nákup se nechtělo platit 25letému muži z Lovosic. Ve středu byl přistižen v jednom lovosickém nákupním centru se zbožím pod mikinou. Mladíkovi se podařilo pod své ošacení schovat několik kusů čokolád, salámů, kuchyňskou váhu a také polárkový dort. Ostražitá obsluha pokladny jej však odhalila. Mladík musel zboží odevzdat a poté již následoval přivolanou policejní hlídku. Zákon neporušil poprvé a jeho jednání tak policisté kvalifikovali jako trestný čin, za který může jít až na tři roky do vězení.
 

Šperky prodal
Před vánočními svátky došlo k vloupání do rodinného domu na Třebenicku. Tehdy neznámý pachatel do domu vnikl oknem a z vnitřních prostor odcizil šperky. Majiteli objektu způsobil škodu za více než 11 tisíc korun. Na základě operativního šetření lovosičtí policisté případ v krátké době objasnili. Podezřelým z tohoto protiprávního jednání je 19letý mladík z Lovosicka, který se ke skutku doznal. Uvedl, že odcizené šperky prodal a utržené finanční prostředky užil pro svou potřebu. V průběhu včerejšího dne mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody. Podle trestního zákoníku mu hrozí až tříleté vězení.
 

Litoměřice, 17. 1. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem