Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Převáželi drogy

České Budějovice - Policisté zadrželi dva řidiče, kteří převáželi omamné a psychotropní látky.  

 

Českobudějovičtí kriminalisté z oddělení obecné kriminality v těchto dnech realizovali případy z loňského roku, kdy byla u řidičů v motorovém vozidle zajištěna omamně psychotropní látka.

První případ byl zjištěn koncem května, kdy policisté oddělení hlídkové služby zastavili v noční době v krajském městě 33 letého řidiče jedoucího v osobním vozidle Škoda. Při kontrole si ve vozidle všimli, že muž ve vozidle pravděpodobně neoprávněně přechovává soubor předmětů, v kterých byly přítomny látky pro výrobu hydrochloridu metamfetaminu, známého jako pervitin.

Případ byl předán kriminalistům, kteří muži předali usnesení o zahájení trestního stíhání ve věci přečinu Výroba a držení předmětu k nedovolené výrově omamné a psychotropní látky a jedu. Jeho stíhání je vedeno na svobodě.

Další případ byl zjištěn v listopadu, kdy při kontrole osobního vozidla tovární značky Audi, které řídila 25 leté žena, a uvnitř vozidla zjistili policisté, že pravděpodobně převáží 16 g omamné látky Cannabis. I tento případ předali dle věcné příslušnosti kriminalistům, kteří ve čtvrtek 14. ledna předali mladé ženě usnesení o zahájení trestního stíhání ve věci přečinu Přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

17. ledna 2016

vytisknout  e-mailem