Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nedejte šanci zlodějům

PROSTĚJOV - Policisté na parkovištích nákupních center. 

  V pátek 10. dubna v době od 15:00 do 18:00 hodin proběhla na parkovištích u obchodních center na území města Prostějova a obce Držovic preventivní policejní akce zaměřená na prevenci krádeží věcí z motorových vozidel a krádeží na osobách. Akce se zúčastnilo 6 policistů Obvodního oddělení Prostějov 1 se třemi služebními vozidly. Při akci byla kontrolována zaparkovaná vozidla a pohyb osob po parkovišti, se zaměřením na kriminálně závadové osoby. U zaparkovaných vozidel bylo kontrolováno, zda jsou řádně zabezpečena a zda se v nich nenacházejí viditelně umístěné předměty, které by mohly lákat případné pachatele trestné činnosti.

Dále byla věnována pozornost i dodržování pravidel bezpečnosti silničního provozu, kdy za tímto účelem bylo kontrolováno 34 vozidel a byly zjištěny 2 přestupky proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, které byly vyřešeny uložením blokových pokut.

V průběhu akce byl zadokumentován 1 přestupek proti majetku - drobná krádež v jednom obchodním domě. Tento přestupek bude předán k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

por. Bc. František Kořínek

13. 4. 2015

vytisknout  e-mailem