Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Prevence je velmi důležitá

PŘÍBRAMSKO - Někteří příbramští policisté zanechali na několik hodin represi stranou a věnovali se prevenci.  

Vědí, jak je důležitá a nelze ji podceňovat. V uniformách zavítali nebo ještě zavítají do škol, školek, na dětské tábory či na silnici.

Policisté z cizinecké policie v jedné příbramské školce učili děti zásadám pohybu na silnicích, zvláště při přecházení. Policista ze skupiny služební přípravy přibližoval dětem ze školy v Chrašticích prvky sebeobrany, a to za pomoci jednoduchých hmatů a  věcí, které nosí běžně u sebe.

Dnes si děti z Praktické školy v Rožmitále pod Třemšínem vyslechly povídání o škodlivosti alkoholu, kouření a drog. Dalším tématem bylo setkání s neznámou osobou a trestně právní odpovědnost, která vzniká 15. rokem věku. Informace se dozvěděly od policistky z Preventivně informační skupiny.

Ta také příští týden, dne 12. června, s dětmi ze školy v Bohutíně a s dopravními policisty uskuteční preventivní akci v dopravě. Školáci budou pomáhat hodnotit zastavené řidiče, kteří od nich dostanou vlastnoručně namalovaná usměvavá nebo zamračená sluníčka.

Koncem měsíce budou děti ze čtvrté třídy dublovické školy dělat průkaz cyklisty, který získají po zvládnutí jízdy obcí a po správném vyplnění testu z pravidel silničního provozu, vše za pečlivého dohledu policistky. Ostatní školáci si zde poslechnout informace o úrazech dětí a o zásadách bezpečnosti v době prázdnin.

Dvě dobříšské základní školy se zúčastní 18. června dne s integrovaným záchranným systémem, kde si mimo jiné prohlédnou vybavení pořádkové jednoty a jejich dynamickou ukázku zásahu. Žákům bude přiblížena práce policie, a jakým způsobem probíhá práce na místě činu.

Na začátku července se s policisty setkají účastníci dvou dětských táborů v Hrachově. Kromě vybavení pořádkové jednoty si prohlédnou atrapy drog a naučí se zásadám sebeobrany.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
5. června 2014

Odkazy do noveho okna

cizinecká policie v MŠ Příbram

cizinecká policie v MŠ Příbram 

Detailní náhled

děti z MŠ s pexesem dopravních značek

děti z MŠ s pexesem dopravních značek 

Detailní náhled

pořádková jednotka na dětském dnu v Brdech

pořádková jednotka na dětském dnu v Brde... 

Detailní náhled

ukázka výstroje pořádkové jednotky

ukázka výstroje pořádkové jednotky 

Detailní náhled

ukázka zbraní - ZŠ Chraštice

ukázka zbraní - ZŠ Chraštice 

Detailní náhled

zkoušení hmatů a chvatů

zkoušení hmatů a chvatů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem