Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Prevence na železnici

TRUTNOVSKO-Lidé často riskují 

Trutnovští policisté ve čtvrtek ráno 29. 3. 2012 ve spolupráci s pracovníky Správy železničních a dopravních cest provedli preventivně bezpečnostní akci, která byla zaměřena na kontrolu dodržování zákazu vstupu do kolejiště mimo vyhrazená místa. Muži zákona s pracovníky drah nedaleko hlavního vlakového nádraží v Trutnově během jedné hodiny přistihli sedm osob, které si svou cestu do školy či zaměstnání zkracovaly chůzí v kolejišti. Každému ze zjištěných hazardérů s vlastním životem byla za přestupkové jednání uložena bloková pokuta.
Policie České republiky tímto žádá všechny občany, aby si uvědomili, ke kolika neštěstím ať již na železničních přejezdech, či v kolejištích každoročně dochází. Myslete na to, že sebemenší klopýtnutí mezi železničními pražci může mít nedozírné následky. Železniční souprava není automobil, který je řidič schopen zastavit na několika metrech. Vlaková souprava je i přes veškerou snahu strojvedoucího s ohledem na svou hmotnost a třecí plochu mezi koly a železničním svrškem schopna zastavit až po ujetí několika stovek metrů.
Velmi znepokojujícím zjištěním je pro místní policisty fakt, že mezi přistiženými přestupci byly mladistvé osoby, které ještě navštěvují jednu z místních základních škol. Trutnovští policisté tímto žádají rodiče všech dětí, aby se svými ratolestmi pohovořili o velkém nebezpečí, které jim při přecházení železnice na neoznačených místech hrozí.
nprap. Udo Ertner
2. 4. 2012

vytisknout  e-mailem