Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Prevence není nikdy dost

J.Hradec - Tisková mluvčí pobesedovala se seniory z Klubu aktivního stáří.  

Jindřichohradecké sdružení sociálních aktivit společně se Sociálním službami J.Hradec a Oblastním spolkem Českého Červeného kříže Jindřichův Hradec  dne 14. dubna  pořádali tradičně, jako každý rok, v J.Hradci  besedu  pro seniory  Klubu aktivního stáří  pod názvem „ Bezpečně nejen na chodníku“.   Besedy se zúčastnilo nejméně  76  posluchačů ve věku od 60 do 89 let. I díky bývalé ředitelce Českého červeného kříže, paní Zdence Hanzalové, se podařilo zorganizovat přednášku, která se seniorům, dle jejich vyjádření, opravdu moc líbila.

 Součástí této besedy  dříve narozených  byla mimo jiné i přednáška s Jindřichohradeckou  tiskovou mluvčí PČR  por. Hanou Millerovou a krajským koordinátorem Besipu , panem Václavem  Kovářem.   Tisková mluvčí  PČR, Územního odboru J.Hradec, pohovořila o bezpečnostní situaci  i o vývoji kriminality na Jindřichohradecku. Zdůraznila, že právě senioři se stávají čím dál tím více terčem zájmu  kapsářů, zlodějů, podvodníků i násilníků.  Téměř osmdesáti   seniorkám a šesti  zástupcům  mužského pohlaví  doporučila :

* jak se chránit před okradením  * jak předcházet riziku přepadení  * jak se vyhnout podvodu        * jak se chovat v silničním provozu

Senioři se aktivně zapojili do přednášky a rovněž pohovořili o svých zkušenostech  a setkáních  s „ nečestnými“ spoluobčany. Kladli zajímavé dotazy a bylo vidět, že je  přítomnost  ženy v policejní  uniformě  opravdu těší.

Krajský koordinátor Besipu , pan Václav Kovář navázal na přednášku tiskové mluvčí PČR a podrobně pohovořil o tom, jak se mají  starší spoluobčané  správně chovat v silničním provozu. Posluchačům rovněž prezentoval DVD zaměřené na bezpečnost seniorů v dopravě.   V závěru besedy odpovídal na dotazy, které vzešly z opravdu zajímavé přednášky. Seniory obdaroval taškami opatřenými  reflexními prvky i reflexními  prvky samotnými.

Jelikož se beseda dříve narozeným  spoluobčanům líbila, přislíbil krajský koordinátor Besipu , pan Václav Kovář i tisková mluvčí Policie ČR, že se  společně za seniory v příštím roce opět vypraví.

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

 18. dubna 2016

 

vytisknout  e-mailem