Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Prevence není nikdy dost

Zájem o návštěvu kutnohorského policejního oddělení a zároveň o besedu s preventivním charakterem, projevili pedagogové se svými žáky Základní školy Praktické a Speciální v Kutné Hoře. 

     Vedoucí obvodního oddělení npor. Bc. Karel Nový jim samozřejmě vyšel vstříc a žáci si mohli dne 19. 6. 2012 prohlédnout prostory „Recepce“ tohoto oddělení.  Policistka  z preventivně informační skupiny por. Mgr. Vendulka Marečková a policistka prap. Gabriela Chvojková z místního oddělení se po přivítání a prohlídce se žáky přesunuly do zasedací místnosti, kde je seznámily s policejní výstrojí, výzbrojí a technikou jakou policie při plnění svých úkolů používá. Zaměřily se na témata  zejména z oblasti a problematiky drog, šikany, mezilidských vztahů, trestněprávní odpovědnosti a dopravy. Žáci dostali vždy dostatečný prostor k tomu, aby si důležitost poskytnutých rad a informací mohli plně uvědomit a bylo jim odpovídáno na jejich dotazy.
      V závěru besedy policistky obdrželi od žáku obrázek s policejní tématikou. Kutnohorská policie ke svým občanům přistupuje odpovědně a pomyslný slogan „Pomáhat a chránit“ není jen pouhou frází, ale posláním a každodenní náplní práce policisty.

ZŠ Praktická 3ZŠ Praktická 3
ZŠ Praktická 2ZŠ Praktická 2
ZŠ Praktická 1ZŠ Praktická 1
ZŠ PraktickáZŠ Praktická

 

20. 6. 2012

por. Mgr. Vendulka Marečková

vytisknout  e-mailem