Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Prevence v dopravě

Má začínat už u malých dětí  

     Děti jsou jednou z ohrožených skupin účastníků silničního provozu. Doprava a pohyb v silničním provozu by pro ně neměly znamenat nebezpečí, ale součást jejich každodenního života.

     Proto prevenci na úseku dopravy považuji za velmi důležitou. Je potřebné, aby se naši potomci už v dětském věku naučili určitým dovednostem a osvojili si zásady bezpečného a ohleduplného chování v silničním provozu. V dospělosti jim pak slušné chování na silnicích nebude činit potíže.
     Podílet by se však na této činnosti měli především rodiče. Když se však na svých cestách po Benešově rozhlédnu kolem sebe, ne vždy je tomu tak. Nejčastěji jsou to právě dospělí, kdo svou nekázní při pohybu v silničním provozu porušují pravidla a riskují tak nejen svoje zdraví. Dopravní značky a zebry jako by neexistovaly a křižovatky byly tím nejbezpečnějším místem pro přecházení.  Tato nekázeň se však mnohdy děje právě za přítomnosti dětí. Rodič například potomka vleče za ruku a přechází, kde ho to zrovna napadne.
 

     Benešovští policisté se prevenci na úseku dopravy celoročně věnují. Nejenom samotnou kontrolou řidičů na silnicích, ale také dopravními výchovami a různými programy a soutěžemi určenými pro děti předškolního a školního věku. Preventivními programy však z kapacitních důvodů nemohou projít všechny děti. Proto je správný příklad rodičů v této oblasti tak moc důležitý. 
    

     Pokud tedy chceme svoje děti a blízké ochránit před nebezpečími, která v sobě doprava skrývá, je potřeba, aby se z nás všech stali ukáznění a ohleduplní účastníci silničního provozu.

 

vytisknout  e-mailem