Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Táhneme za jeden provaz

JESENÍK - Starší žáci základních škol se zúčastnili branného závodu. 

 

Své síly porovnali na branném závodě „Táhneme za jeden provaz“ starší žáci základních škol z celého Jesenicka. V pátek 25. září se jich v areálu bývalých kasáren v Jeseníku sešlo přes sedmdesát. Vždy rozděleni do tříčlenných smíšených družstev vybíhali na trasu dlouhou přes tři kilometry, na které je čekalo celkem šest úkolů. Úkoly nebyly zaměřeny pouze na fyzickou zdatnost, ale i na postřeh a vědomosti závodníků. Při závodech muselo celé družstvo pracovat jako jeden tým, stejně jako Integrovaný záchranný systém při zásahu. Společnými silami děti přelezly lanovou dráhu, zraněnému poskytly první pomoc, při střelbě si vyzkoušely mušku, při kvízu a postřehu zapojily mozkové závity a na dalším stanovišti si prověřily fyzickou kondici.

A které družstvo dokázalo vše skloubit dohromady a doběhnout do cíle mezi prvními? V mladší kategorii (6. – 7. třída) doběhly na třetím místě děti ze ZŠ Vápenná, druhé místo obsadili bojovníci ze ZŠ Lipová – lázně a zlaté medaile si odnesli žáci ze ZŠ Jeseník. Ve starší kategorii (8. – 9. třída) se na třetím místě umístili závodníci ze ZŠ Žulová a o první a druhou příčku se rozdělily dvě družstva ze ZŠ Jeseník.

Veliké díky patří všem pořadatelům, a to složkám Integrovaného záchranného systému (Policii ČR, Hasičskému záchrannému systému, Zdravotnické záchranné službě, Městské policii Jeseník), občanskému sdružení IPA Jeseník, za zorganizování závodu a zejména městu Jeseník, které věnovalo finanční prostředky na zakoupení hodnotných cen pro vítěze.

Všem vítězům ještě jednou gratulujeme, a ostatním závodníkům děkujeme za účast, protože není vždy důležité zvítězit, ale zúčastnit se.

 

Fotogalerie k nahlédnutí zde.

 

por. Ing. Tereza Neubauerová

 

vytisknout  e-mailem