Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Preventisté na přechodech hovořili s dětmi

Karvinsko-i zebra na Karvinsku se musí rozhlédnout 

Zebra se za tebe nerozhlédne.
Ano, i karvinští policisté se pravidelně zapojuji do celorepublikové akce, která nese název, Zebra se za tebe nerozhlédne. Toto setkání s dětmi na přechodech pro chodce probíhá na podzim první zářiový týden a první týden v dubnu. Preventisté společně s policisty z dopravního inspektorátu s dětmi hovořili na přechodech poblíže základní školy v Havířově-Šumbarku, Karviné Mizerově a v Českém Těšíně. Celou akci zpestřil Krajský koordinátor BESIP pro Moravskoslezský kraj pan Pavel Rakus, který v Českém Těšíně dětem předával cenné rady týkající se reflexních doplňku. A o čem jsme s dětmi hovořili? Samozřejmě o bezpečnosti v silničním provozu. Musely odpovídat, na jakou stranu se musí, před vstupem do vozovky rozhlédnou, a proč nejdříve na levou stranu a ne obráceně. Ti starší se rozpovídali ohledně správného vybavení jízdního kola.
Všem dětem, které si povídaly s policisty, byly rozdány preventivní materiály ve formě pexes, omalovánek a zápisníčku, ve kterých najdou cenné rady, aby se nestaly účastníky dopravní kolize. Pan Rakus navíc dětem předával malé dárky s reflexními prvky.
Celá akce byla ze strany veřejnosti hodnocena velice kladně, líbil se jím přímý kontakt s dítětem, kterému policista v uniformě vysvětluje, jak se má správně chovat v silničním provozu.

nprap. Jaroslav Kus, zpráva ze dne 1.4.2015
skupina tisku a prevence Karviná

 

 

 

vytisknout  e-mailem