Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Preventivně - bezpečnostní akce

V průběhu uplynulých dní proběhlo na Přerovsku několik preventivně-bezpečnostních akcí 

V době od 18:30 hodin dne 24.3.2011 do 05:00 hodin 25.3.2011 se uskutečnilo ve služebním obvodě OO P ČR Přerov 1 policejní opatření k prevenci a případnému odhalení přestupků na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi a trestných činů v dopravě, páchaných pod vlivem alkoholu a jiných omamných a psychotropních látek. Opatření se ukutečnilo v Přerově a jeho blízkém okolí. Bylo do něj nasazeno 7 policistů, kteří zkontrolovali  68 osob a 63 vozidel. Během opatření byly zjištěny dva přestupky, 1 trestný čin (řešen samostatně) a uloženy blokové pokuty v celkové výši 400 Kč.
 
 Další z policejních akcí proběhla v době od 09:30 hodin do 16:00 hodin dne 26.3.2011 na teritoriu OO P ČR Hranice v souvisloti s uskutečněním Mezinárodního mistrovství České republiky Valašská rally 2011. Byla zaměřena k ochraně majetku a regulaci dopravy. Do akce bylo nasazeno 14 policistů. Během policejního opatření nedošlo ke spáchání žádného protiprávního jednání a nedošlo k ohrožení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
 
 Malá bezpečnostní akce, v rámci preventivního opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, zlepšení dopravní kázně na komunikacích a ovlivnění řidičů alkoholickými nebo návykovými látkami, proběhla dne 28.3.2011 v době od 04:30 hodin do 07:00 hodin na teritoriu města Přerova. Byla zaměřena zejména na zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči hromadné přepravy osob, a to před a během jízdy. Do akce bylo nasazeno 7 policistů, kteří zkontrolovali 56 osob. Nezjistili žádné požití alkoholických nápojů či jiných návykových látek. Byly zjištěny dva přestupky na úseku veřejného pořádku, které budou oznámeny správnímu orgánu.
 
V souvislosti s množícími se případy krádeží vloupáním do zahrad a rekreačních chat proběhla dne 28.3.2011 v době od 08:00 hodin do 11:00 hodin v chatových oblastech k. ú. Lipník nad Bečvou, dále chatových oblastích v k. ú. Osek nad Bečvou a chatových oblastí v k. ú. Týn nad Bečvou, preventivní akce se zaměřením na kontorolu chat v daných lokalitách, zejména, zda nedošlo k jejich narušení. Do akce bylo nasazeno 6 policistů obvodního oddělení Lipník nad Bečvou a 2 strážníci Městské policie Lipník nad Bečvou. Ti zkontrolovali 7 osob a cca 140 zahradních chat. Nebylo zjištěno žádné narušení z kontrolovaných objektů. V rámci akce byly distribuovány tiskoviny s preventivní tematikou " Ochrana rekreačního objektu". Ke škodě na zdraví ani majetku nedošlo.
 
 29.3.2011
por. Mgr. Irena Urbánková

vytisknout  e-mailem