Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Preventivní akce „kapsáři“ v Olomouci

V lednu kapsáři způsobili občanům škodu přes 160 tisíc korun 

Ve středu 17. února v odpoledních hodinách proběhla také preventivní akce uvnitř obchodního centra na ulici Pražská v Olomouci, zaměřená na prevenci kapesních krádeží. Akce se zúčastnili  4 policisté z obvodního oddělení Olomouc 4 a 3 policisté z preventivně informační skupiny Olomouc. V obchodním centru se zaměřili na nakupující, kteří měli odložené kabelky a batohy na vozíku,  nebo otevřené na rameni. Těmto lidem připomínali, jak je nutné si své osobní věci chránit a předávali letáky, na kterých je popsáno desatero „Jak se chránit proti kapsářům“.
Snahou této akce bylo upozornit občany na nutnost chránit si své osobní věci a předcházet tak případným nepříjemnostem. Nebezpečí krádeží hrozí jak při samotném nakupování, tak i při vykládání nákupů do kufru auta na parkovišti. Oslovili více než 100 nakupujících ale také prodavačky v malých obchodech, které jsou součástí nákupního centra.
Občané tuto preventivní aktivitu hodnotili velmi kladně. Akce zaměřené na prevenci kriminality budou i nadále probíhat na území Olomouce a jeho okolí. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

por. Bc. Marie Štrbáková

 

vytisknout  e-mailem