Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Preventivní akce na škole

Policisté se zaměřili na prevenci závislostí 

škola5

Pro celý druhý stupeň  základní školy byla určena dnešní  policejní akce ve Zbiroze. Hlavním tématem byly drogy. Na žádost školy se akce,  mimo místních policistů, účastnili i jejich kolegové ze skupiny služební kynologie se speciálně vycvičenými čtyřnohými pomocníky na vyhledávání drog.  Děti ze šestých, sedmých, osmých i devátých tříd mohly během dopoledne "na vlastní oči" spatřit tyto pomocníky v akci při prohlídce objektu.

Jak beseda ukázala, toxikománie a jiné závislosti jsou pro děti sledovaným tématem.  Během společných hodin však padlo  mnoho dotazů nejenom  k tomuto tématu, ale i k otázkám bezpečného chování na komunikacích, kriminality a činnosti Policie ČR.

Po shlédnutí ukázky vyhledávání  drog psy, pro které byla tato akce  jistou formou  tréninku a výcviku,  směřovaly dotazy zejména  na jejich práci. Kolegové ze Služby cizinecké policie  Oblastního ředitelství Plzeň  připojili k odpovědím i příklady ze své praxe. Jejich čtyřnozí pomocníci, pětiletá Porta a tříletá Rhea, pak sklidily za své schopnosti od dětí obdiv.

Další obrazové záznamy z akce lze vyhledat ve fotogalerii pod názvem : Zbiroh - duben 09.

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem