Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Preventivní dopoledne ve školce "Pod Peřinkou"

JABLONEC NAD NISOU - Minulý týden děti v Mateřské škole "Pod Peřinkou" prožily netradiční dopoledne, které pro ně připravili policisté ve spolupráci s městskými strážníky a jabloneckým Oblastním spolkem Českého červeného kříže. 

Minulý týden v pátek 13. května prožily děti v Mateřské škole „Pod Peřinkou“ v ulici Havlíčkova v Jablonci nad Nisou netradiční dopoledne. Policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou pro ně připravili preventivní program v rámci, kterého se akce zúčastnili strážníci jablonecké městské policie a instruktorky Oblastního spolku Českého červeného kříže v Jablonci nad Nisou. Na čtyřech stanovištích měly děti možnost seznámit se s mnoha pro ně novými věcmi. Policisté zařazeni v prvosledové hlídce jim například ukázali svoji výstroj i výzbroj a samozřejmě také služební vozidlo. Na druhém policejním stanovišti policista dětem předvedl část z práce policejního technika a každému dítěti sejmul na památku otisk jeho dlaně, ke kterému ještě každý obdržel drobný dárek v podobě reflexního přívěsku nebo pastelek. Strážníci si na svém stanovišti s dětmi povídali o tom, jak vypadají jednotliví příslušníci a záchranáři složek Integrovaného záchranného systému – jaká mají vozidla, jak jsou oblečeni a podobně. Všechny děti si s nimi také vyzkoušely jízdu zručnosti na koloběžce mezi kužely. Všem dětem strážníci za projevenou šikovnost dali gumové náramky. Instruktorky Českého červeného kříže dětem mimo jiného ukázaly na figuríně Adamovi to, jak se poskytuje člověku první pomoc, což velmi zaujalo i ty nejmenší, kteří si také vše samy vyzkoušely. Odměnou jim pak bylo, když jim jedna z nich namaskovala po těle různá zranění napodobující například modřiny a odřeniny. A k tomu zase každý održel omalovánky a bonbony. Takovým pomyslným vrcholem programu pro přibližně osmdesát dětí bylo vystoupení policejního psovoda se svoji služební fenkou Daisy. Pětiletá fenka Daisy si získala úplně všechny – nejen tím, co v rámci své služby u policie musí umět, ale také svojí trpělivostí a vlídností. Některé děti hned také využily příležitosti a Daisy za její výkon pohladily.



Celé preventivní dopoledne na zahradě mateřské školky se zcela jistě vydařilo, a to nejen kvůli pěknému počasí, ale především díky bohatému programu, který policisté, strážníci a „červenokřižáci“ pro všechny děti na tento den připravili. Děti si tak odnesly nejen několik drobných dárečků, ale také i nevšední zážitky, na které budou v dobrém vzpomínat.

 

 



16. 5. 2016
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
 

vytisknout  e-mailem