Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Preventivní kontroly v hernách

KLADENSKO - Při policejní akci byla zjištěna jedna mladistvá osoba hrající na výherním automatu. 

Kladenští policisté obvodního oddělení Kladno město se zapojili do preventivně bezpečnostní akce pořádané pracovníky Úřadu práce Kladno, která byla zaměřena na zneužívání sociálních dávek. Čtyřhodinová akce s tímto zaměřením se uskutečnila ve čtvrtek 15. září 2016 a probíhala od 14.00 do 18.00 hodin na území města Kladna.

V rámci tohoto preventivně bezpečnostního opatření byla provedena kontrolní činnost celkem v osmnácti kladenských provozovnách a restauračních zařízeních, kde jsou umístěny výherní automaty.  V průběhu akce policisté zkontrolovali celkem několik desítek osob.  

Několik minut po patnácté hodině policisté při vstupu do jedné herny v ulici Generála Klapálka v Kladně v rámci tohoto preventivního opatření spatřili u výherního automatu osobu mladistvého vzhledu. Z těchto důvodů policejní hlídka pojala podezření, že mladík u výherního automatu nebude plnoletý a vyzvala ho k prokázání totožnosti podle §63 zákona č.273/2008 Sb. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o sedmnáctiletého mladíka z Kladna. 

V souvislosti s tímto případem při preventivní akci policisté nyní prošetřují trestný čin ohrožení mravní výchovy dítěte, z kterého je podezřelý padesáti šestiletý muž z okresu Kladno.

Dále při provádění tohoto opatření bylo zjištěno sedm případů zneužití vyplácení sociálních dávek, které budou řešeny pracovníky Úřadu práce Kladno.

Celá preventivní akce a kontrolní činnost se zaměřením na zneužívání sociálních dávek byla provedena velmi profesionálně. Kladenští policisté budou v těchto preventivních opatřeních nadále spolupracovat s pracovníky Úřadu práce Kladno a akce budou pokračovat i v následujících měsících.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

16. září 2016

 

vytisknout  e-mailem