Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Převracel lavičky a květináče

CHOMUTOV - Zaměřil se na kamery, Dvakrát kola.... 

Ničil cizí majetek
Policisté v Klášterci nad Ohří vyšetřují nevhodné jednání 26letého místního obyvatele. V Polní ulici muž nejdříve povalil umístěný okrasný květináč a stejně se choval v případě tří městských laviček. Proč se tak choval, policisté vyšetřují. Jednání podezřelého vyhodnotili jako výtržnictví.
 
Zaměřil se na kamery
Škodu za 15 tisíc korun má na svědomí 25letý Jirkovák. Během krátké doby demontoval na různých místech ve městě kamery. V ulici Na Borku jednu kameru bezpečnostního systému odcizil, druhá zůstala na místě. Obdobného jednání se dopustil v ulici Krušnohorská. Do třetice pak na sídlišti Zahradní v Chomutově opět sebral kamery a to tři kusy. Muž je podezřelý z krádeže, skutek nadále vyšetřují policisté z Jirkova.
 
Dvakrát kola
Chomutovští policisté pátrají po totožnosti neznámého vandala, který vnikl do domu v ulici Matěje Kopeckého. Dostal se až do suterénu domu, kde ze sklepní kóje vytáhl pánské horské jízdní kolo za 20 tisíc korun.
K další krádeži došlo v ulici Osvobození. Zloděj vnikl do sklepních prostor domu a majitel přišel o pánské crossové jízdní kolo, čerpadlo a filtraci k bazénu, brusku, koženou kombinézu na motorku, domácí kino a další věci. V tomto případě se škoda vyšplhala na 33 tisíc korun. Kromě obvinění z krádeže čeká na pachatele i obvinění z porušování domovní svobody.  
 
Potraviny bez placení
Hlídka jirkovských policistů zasahovala v místním marketu. Nakupovat sem přišel 27letý muž. S potravinami v hodnotě 336 korun vešel do převlékacích kabinek a tam zboží uschoval do přineseného batohu. Prostorem pokladen se pak snažil projít bez řádného zaplacení. Obdobného jednání se muž dopustil i v nedávné minulosti, policisté proto jeho jednání vyhodnotili jako trestný čin krádeže.
 
Toustovač, ručníky i cigarety
Obyvatelka bytu v ulici Karla Buriana oznámila na místní oddělení policie v Chomutově vloupání. Během její nepřítomnosti se kdosi dostal do bytu, všechno prohledal a odnesl si toustovač, mikinu, různé mycí prostředky, dózu na kávu, cigarety, ručníky a vařič. Poškozená vyčíslila škodu na necelé 3 tisíce korun. Pro pachatele mají policisté připraveno obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.
 
28. ledna 2014
nprap. Marie Pivková   
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 
tlf.  974 433 207
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem