Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Převrácený autojeřáb - AKTUALITA

Praha venkov – východ Policisté prošetřují pád autojeřábu na rodinný dům v Mírovicích. 

Dnes v dopoledních hodinách přijali policisté oznámení o pádu autojeřábu na stavbě u čističky odpadních vod v Mírovicích. Z dosud nezjištěných příčin došlo k jeho převrácení, přičemž rameno jeřábu zasáhlo rodinný dům, ve kterém se naštěstí nikdo nenacházel. I přestože se před samotným pádem povedlo jednačtyřicetiletému jeřábníkovi vyskočit z kabiny ven, bohužel utrpěl vážná poranění a po ošetření záchranáři byl převezen do nemocnice. Kriminalisté na místě v tuto chvíli stále provádějí ohledání místa a přivolaný statik po vyproštění ramene ze střechy prohlédne dům a zjistí rozsah jeho poškození.

Policisté nyní celou událost prošetřují, zjišťují okolnosti pádu jeřábu, vyslýchají svědky. V tuto chvíli nelze vyloučit jako příčinu technickou závadu, ale ani pochybení jeřábníka a dalších odpovědných osob. Policisté také zjišťují, zdali nebyly porušeny podmínky bezpečnosti práce. Přesná škoda na domu a autojeřábu nebyla dosud vyčíslena, nicméně nemůžeme vyloučit, že celková částka přesáhne několik milionů korun. Přesná právní kvalifikace případu bude s největší pravděpodobností určena v dalších hodinách na základě provedeného šetření.


 

Por. Bc. Eva Kropáčová

30.8.2016

 

Doplnění informací – AKTUALITA 31.8.2016

Kriminalisté v souvislosti s vyšetřováním  pádu autojeřábu jeřábu ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Dnes v dopoledních hodinách proběhne vyproštění ramene jeřábu a doohledání místa nehody. Celková škoda na rodinném domě a jeřábu byla prozatím vyčíslena na šest milionů korun.

vytisknout  e-mailem