Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Prezident republiky navštívil kavárnu Pošta

LIBERECKO – Dnešní den byl pro mnohé obyvatele Libereckého kraje velmi zajímavým a to především díky návštěvě prezidenta republiky. 

9. května začala v Libereckém kraji návštěva prezidenta republiky.

Po svém dopoledním programu, který pan prezident strávil ve společnosti hejtmana Libereckého kraje pana Martina Půty a starostů obcí Libereckého kraje, zavítal do krásných prostor historické kavárny Pošta na náměstí Dr. E. Beneše v Liberci.DekorováníDekorování

Zde byl prezident Miloš Zeman ve 14.00 hodin přivítán policejním ředitelem Krajského ředitelství policie Libereckého kraje plk. Mgr. Vladislavem Husákem. Velmi vřelého přijetí se pan prezident dočkal v kavárně Pošta i v předchozích letech, ve kterých Liberec a okolní obce navštívil. Slavnostní podání hlášení vrchnímu veliteli ozbrojených sil panu Miloši Zemanovi podal nejvyšší představitel policie Libereckého kraje plk. Mgr. Vladislav Husák. Návštěvy prezidenta v historických prostorách kavárny Pošta se účastnil i hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Na úvod seznámil krajský ředitel prezidenta republiky se současným stavem Policie ČR v Libereckém kraji. Zmínil zejména spolupráci s Krajským úřadem Libereckého kraje, spolupráci policistů Libereckého kraje v rámci tzv. „Trojzemí“, což je součinnost s policejními složkami okolních států Německa a Polska. Policejní ředitel hlavu státu seznámil s bezpečnostní situací v kraji, poklesem nápadu trestné činnosti, zlepšením prevence kriminality, ale i s personálními otázkami týkajícími se zejména náboru nových policistů v rámci kraje.

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta poděkoval za spolupráci s policií v Libereckém kraji a pochlubil se  ojedinělým projektem, za kterým stojí právě krajské ředitelství, soutěží "Okrskář roku".

Prezident republiky poděkoval za vřelé uvítání, pochválil pozitivní statistiky v rámci nápadu trestné činnosti, kterou Policie v Libereckém kraji eviduje a především poděkoval policistům za jejich práci.

V průběhu návštěvy prezident republiky podiskutoval s policisty, kteří se prezidentské návštěvy uvnitř překrásných prostor kavárny Pošta účastnili. Zmíněna byla aktuální témata, jako jsou migrace, počty cizinců v Libereckém kraji, ale také otázky týkající se náboru nových žadatelů do řad Policie, zefektivnění výběru vhodných adeptů i finanční otázky platů. Svými dotazy do diskuse přispěli zejména nprap. Leoš Jebavý z integrovaného operačního střediska a vedoucí Odboru cizinecké policie plk. Mgr. Petr Jakubec.

V závěru své návštěvy se prezident Miloš Zeman podepsal do kroniky Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a z rukou policejního ředitele převzal v upomínku na Policii a policisty Libereckého kraje věcný dar.
Mezi špalírem nastoupených policistů prezident republiky slavnostně dekoroval zástavu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, a to zavěšením čestného praporu prezidenta republiky. Tímto významným počinem vyjádřil prezident republiky podporu všem policistům, které zástava krajského ředitelství reprezentuje.

 

9.5. 2017
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem