Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Při akci zjistili dva alkoholy

LIBEREC - Včera proběhla v Liberci bezpečnostní akce. 

  1. Akce trvala čtyři hodiny
  2. Nehodovost za 18. listopadu 2009

Včera od devíti od rána probíhala v Liberci dopravně bezpečnostní akce, při které se policisté zaměřili na dodržování rychlosti, technický stav vozidel, používání bezpečnostních pásů a v neposlední řadě pátrali po hledaných či pohřešovaných osobách a kradených věcech. Během čtyřhodinové akce zkontrolovali policisté 276 řidičů a 56 z nich zjistili přestupky proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Ti na pokutách zaplatili přes 37 tisíc korun.
Jak je z výsledků akce patrné, po silnicích jezdí stále hodně řidičů, kteří podceňují bezpečnostní pásy. To byl totiž nejčastější přestupek, za který policisté řidiče sankcionovali. Pás neměly zapnutý téměř dvě desítky řidičů. Dalších dvanáct řidičů zaplatilo pokutu za porušení rychlosti, a to v částce deset tisíc korun. Ale nebylo málo ani těch řidičů, kteří jeli autem ve špatném technickém stavu. To byl další "frekventovaný" přestupek. V souvislosti s ním řešili policisté třináct řidičů.

Policisté také dva přestupky oznamovali správním úřadům. Jednalo se o alkohol. V jednom případě nadýchal 51 letý řidič nákladní tatry 0,29 promile alkoholu. Řidič policistům sám uvedl, že předchozí den pil již od osmé večer a do půlnoci vypil šest piv.
Pozitivní dechovou zkoušku měl také další z kontrolovaných řidičů. Toho policisté kontrolovali ve Frýdlantě při jízdě felicií a nadýchal 0.12 promile alkoholu. Tyto dva řidiče bude řešit příslušný správní orgán magistrátu města či obce s rozšířenou působností.
Tato dopravně bezpečnostní akce nebyla v tomto roce zdaleka poslední. Liberečtí policisté jich do konce tohoto roku chystají ještě několik.

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 466 207
 

 

vytisknout  e-mailem