Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Při demolici stodoly byl nalezen granát

DOMAŽLICE – Přivolaní pyrotechnici na místě určili, že se jedná o granát z druhé světové války a převzali jej k likvidaci. 

     Dne 11. února 2020 krátce po desáté hodině přijali policisté Obvodního oddělení Domažlice oznámení, že při demolici stodoly v Jiráskově ulici v Domažlicích byla nalezena stará munice. Na místo ihned vyjela hlídka domažlických policistů a byli rovněž povoláni policejní pyrotechnici. Ti po příjezdu na místo určili, že se jedná o granát z druhé světové války a převzali si jej k likvidaci.
     V souvislosti s tímto případem upozorňujeme občany, aby s žádným předmětem připomínajícím munici nemanipulovali. Nebezpečí nalezené munice tkví zejména v tom, že není zřejmé, v jakém stavu se nachází iniciační mechanismy. Některé mohou být vlivem času naprosto nefunkční, jiné se stanou časem maximálně citlivými na vnější podněty. Pokud kdekoliv naleznete předměty (například při výkopových pracích či úklidu), u kterých budete mít podezření, že by se mohlo jednat o munici či její součást, veškerou činnost přerušte a přivolejte Policii České republiky. Policisté pyrotechnické služby si převezmou předmět k likvidaci. Porušením uvedených zásad může dojít k ohrožení života nebo zdraví osob.

por. Mgr. Dagmar Brožová
13. února 2020

vytisknout  e-mailem